Opt idei de afaceri

Asa cum v-am obisnuit, pe site-ul nostru intalniti aproape zilnic idei de afaceri profitabile ce pot fi incepute cu bani putini sau chiar deloc. In continuare va prezentam opt idei de afaceri profitabile ce pot fi demarate cu maxim 4000 de euro.

1. Meditator pentru cei interesati de admiterea intr-o facultate.
Teoretic, in Romania fiecare profesor poate fi considerat un mic afacerist, salariile mici din invatamant trebuind completate cumva. Tot ce trebuie e reclama, mica publicitate din ziare fiind plina de anunturi ale profesorilor. „Clientii” pot fi atat elevii de gimnaziu, de liceu, cat si candidatii la admiterea in institutiile superioare de invatamant.

2. Marketingul in retea (MLM).
In SUA aceasta este o afacere de 30 miliarde dolari pe an, iar numarul celor implicati este de 14 milioane. Companiile de marketing in retea ofera colaboratorilor oportunitatea de a incepe propria afacere in cadrul companiei.

Atentie insa, multe sunt firme neserioase, chiar ilegale, unele nefiind decat niste afaceri piramidale asadar, mare atentie in alegerea companiilor. Pentru a diminua riscurile de a fi trasi pe sfoara va recomand sa va orientati spre companiile care si-au facut deja un nume in aceasta industrie: Avon, Amway, Mary Kay, Herballife, etc.

3. Amenajari interioare.
Numarul celor care recurg la un specialist pentru amenajarea casei este tot mai mare, impulsionati de dorinta de a avea o locuinta primitoare si confortabila. La ora actuala nu este nevoie de vreo calificare pentru a practica o asemenea afacere, doar de talent si de promovare. Daca nu aveti talent puteti angaja personal cu experienta si pricepere in demararea unei astfel de activitati.

4. Agentie imobiliara.
Este inutil de spus cat de dinamica a devenit piata autohtona a caselor. E adevarat ca in urma cu cativa ani era cu adevarat o afacere sa iti deschizi o agenti imobilara. Cel putin in Bucuresti bransa pare a fi sufocata de mii de agentii. O solutie ar fi orasele mai mici, unde economia inecepe sa se miste si unde concurenta este usor de batut.

5. Ingrijirea copiilor.
In Romania acest gen de afaceri sunt inca la inceput dar se bucura de o perspectiva promitatoare dat fiind faptul ca tot mai multe sunt familiile care apeleaza la un babysitter. Odata cu cresterea nivelului de trai si cu inmultirea slujbelor ce necesita timp si dedicare, cererea de astfel de servicii va creste exponential. E bine sa fiti din timp pe o piata in formare si sa va bucurati de lipsa concurentei.

6. Organizator de evenimnete.
Costurile initiale pot include doar un computer, un telefon, acces la internet, o camera video si un web-site atractiv. Cum timpul multora este extrem de pretios, pentru o zi de nastere, o nunta sau alte evenimente nu de o foarte mare amploare, apeleaza la astfel de firme.

7. Peisagist.
Fata de un designer interior, peisagistul da viata casei, recurgand la plante sau instalatii ce te pot face sa te simti in mijlocul naturii. De regula proprietarii de vile sunt interesati de munca acestor firme, la fel sediile firmelor sau ale anumitor institutii.

8. Service IT.
Majoritatea celor care isi cumpara un computer nu au cunostinte tehnice. In momentul in care apare o defectiune singura lor solutie este de a apela la un specialist. Este o afacere ce nu necesita investitii semnificative dar care cere in schimb indemanare si cunostinte temeinice in domeniul IT.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.