Cum sa iti cresti profitul? Cateva etape

Cum pot sa fac mai multi bani? Iata o intrebare care ii framanta pe majoritatea din antreprenori. Cresterea cifrei de afaceri este raspunsul care le vine instinctiv in minte. Cu toate acestea, cresterea cifrei de afaceri nu are sens decat daca vine si cu o crestere a beneficiilor, conform specialistilor. Drept urmare, cum ar putea un antreprenor sa isi amelioreze beneficiul? Urmand aceste cinci etape cheie:

Evalueaza rentabilitatea companiei tale

Analizeaza periodic marja bruta si marja de exploatare a companiei tale si compara-le cu cele mai bune companii din industrie. Analiza comparativa este cea care iti va permite sa vii cu unele imbunatatiri.

Analizeaza diferitele aspecte, unul cate unul

Treci in revista rentabilitatea diferitelor aspecte ale companiei tale: produse si servicii, sectoare de activitate, posturi, situare geografica, clienti, etc. Astfel, vei putea sa vii cu unele imbunatatiri acolo unde este cazul.

Examineaza optiunile

Gandeste-te la ce ai putea sa faci pentru a-ti spori beneficiile. Reducerea unor costuri, cresterea unor preturi si eliminarea unor produse care nu au trecere in randul clientilor, toate aceste optiuni sunt valabile. Evalueaza riguros fiecare optiune in parte si creeaza scenarii pentru a beneficia de rezultate posibile.

Fa un plan

Selecteaza cele mai bune solutii de imbunatatire a rentabilitatii si elaboreaza un plan de munca pentru a-l pune in executare mai tarziu.

Fixeaza-ti obiective si asigura-te ca le urmezi

Conform optiunilor alese, stabileste un plan, un calendar cu tinte ambitioase insa realiste. Realizeaza mai apoi o urmarire trimestriala riguroasa pentru a te asigura de faptul ca esti pe calea cea buna si, daca este cazul, sa vii cu masurile de corectare necesare.

Una din cele mai bune modalitati de a-ti creste profitul consta in faptul de a asigura ca ai un cost al serviciilor si al produselor stabilit in mod corect. Trebuie sa iei cele mai bune decizii pentru a te asigura ca vei avea profit.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.