6 strategii pentru a creste rata de conversie

Pentru cei care nu stiu, rata de conversie este raportul intre numarul de vizitatori ai site-ului si numarul celor care apeleaza la serviciile si produsele oferite pe site. De exemplu daca dintr-o mie de vizitatori 2 comanda produsul, rata ta de conversie este de 2 la mie sau daca din 100 de vizitatori 10 dau clcik pe reclamele tale adsense, rata ta de conversie in acest caz este de 10%.

O rata de conversie mare inseamna o profitabilitate mai mare. Daca reusesti sa aduci vizitatori pe site-ul tau deja ai trecut de cel mai important hop insa daca acestia iasa imediat si nici gand sa mai si comande ceva atunci nu ai prea multe motive de bucurie.

Partea buna insa este ca rata de conversie se poate creste prin aplicarea catorva princii si strategii ca cele descrise mai jos:

1. In primul rand un design de calitate.

Un site care arata urat, invechit si neprofesionist, cu culori care supara ochiul sau incarcat de reclame, aproape ca invita vizitatorii sa-l paraseasca. De aceea este vital ca site-ul sa arate bine, placut ochiului, clar si usor de navigat. De asemeni ar trebui sa nu existe probleme cu serverul, sa nu existe perioade mari cand acesta e picat sau da erori, sa nu se incarce greu, etc. Aceasta ar trebui sa fie primul pas: un design curat si un hosting de calitate.

2. Marturii ale unor clienti multumiti

Roaga-ti fostii clienti multumiti sa dea feed-back-uri pozitive pe care sa le afisezi pe site alaturi de poza, numele si eventual site-ul lor. Comentariile apreciative la adresa produsului tau sunt un factor stimulant important, oamenii in general tind sa cumpere produse si servicii despre care aud de la altii.

Pentru a-ti convinge clientii sa lase testimoniale le poti oferi reduceri sau le poti prezenta avantajele de a-si face reclama pe site-ul tau prin intermediul acestor comentarii (le vei afisa site-ul alaturi de comentariu, vor obtine astfel un link permanent si un plus de vizitatori directi).

3. Asigura-ti vizitatorii ca site-ul tau este un loc sigur

Asigura-i ca datele lor personale si adresa de email nu vor fi folosite pentru a face spam si nu vor fi vandute sau impartasite unor terti si mai ales asigura-i ca pot comanda in siguranta de pe site-ul tau mai ales daca folosesti plata prin card sau prin sms.

4. Asocierea cu un brand puternic

Daca ai aparut in ziare sau pe site-ul cunoscute din nisa ta, profita de acestea si prezinta pe site-ul tau articolul din presa unde s-a vorbit despre tine sau despre produsul tau. Poate ca brandul tau nu este cunoscut dar numele unui ziar central sau al unei televiziuni vor inspira vizitatorilor mai multa incredere si le vor suscita interesul.

5. Interactivitatea

Precizeaza pe site adresa ta, numele si un numar de telefon, eventual id-ul de messenger, skype sau adresa de facebook. Toate astea vor spune vizitatorilor ca esti un om serios cu care pot lua legatura, ca site-ul tau nu e o teapa ieftina. Eventual poti crea o carte de oaspeti unde poti primi mesajele vizitatorilor, cu aceasta ocazie iti poti face o imagine si despre perceptia lor asupra produselor/serviciilor tale.

6. Targehtarea

Toate aspectele enumerate pana acum sunt importante atunci cand vrei sa iti convertesti vizitatorii in clienti si traficul in bani insa targhetarea este unul din aspectele cruciale ale oricarei afaceri online. Odata ce ai ales nisa de piata careia te adresezi este important ca si traficul site-ului tau sa vina din acel sector caruia i se adreseaza produsele si serviciile tale. Daca ai un site despre articole sportive iti vei dori un trafic format in esenta din adolescenti si pasionati de sport, nu copii interesati de jocuri online care nu au nici bani si nici interesul sa cumpere articole sportive.

Pentru a te asigura ca traficul tau este unul targhetat ar trebui in primul rand sa folosesti cuvintele cheie ale nisei tale si sa iti faci reclama si schimb de linkuri pe site-uri din nisa ta.

In linii mari aceste 6 strategii sunt pasii care ar trebui urmati de orice incepator care doreste sa creasca rata de conversie a site-ului sau.

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.