Pe cer vor fi doi sori

Cel putin asa sustin astronomii care urmaresc evolutia stelei Betelgeuse si preconizeaza ca in viitor aceasta va creste foarte mult astfel incat, timp de cateva saptamani, planeta noastra va fi luminata nu de un soare ca pana acum ci de doi sori.

Transformarea unei stele intr-o supernova este un fenomen obisnuit din evolutia ei, este una din ultimele faza inainte de „muri”. Insusi soarele nostru va deveni la un momentdat o ginata rosie iar apoi o supernova, cand se va intampla acest lucru, soarele isi va mari foarte mult volumun inghitind pur si simplu Pamantul si restul planetelor din sistemul nostru solar.

Steaua Betelgeuse aflata la cateva sute de ani lumina departare de noi, ar putea erupe oricand, fie anul acesta fie peste cateva milioane de ani, sustine Brad Carter, un cercetator australian. Atunci cand acest lucru se va intampla, Pamantul va fi luminat timp de cateva saptamani de 2 sori, nu va mai fi noapte iar viata plantelor si a animalelor va fi bulversata.

Nu trebuie sa ne facem griji insa, astronomii sunt de parere ca acest eveniment nu va afecta grav planeta noastra iar steaua gigantica va disparea treptat de pe cerul noptilor noastre.

Conform unor surse antice, chineze si romane, astfel de evnimente au mai avut loc in trecutul indepartat, anumite stele putand fi vizibile si ziua.

Desi subiectul in sine este unul inedit, interesul de care se bucura este mult diminuat datorita faptului ca cercetatorii nu pot preciza cand anume va avea loc spunand doar ca in viitor, oriunde intre acest an si cateva milioane de ani. Cu alte cuvinte vorbim despre un eveniment pe care s-ar putea sa-l vedem in acest an, 2011, in anii urmatori sau niciodata.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.