Chupacabra – dincolo de mit

Povesti de groaza despre acest animal mitic apar in America in fiecare an si chiar sunt prezentate imagini si filmulete cu cadavrele victimelor sale (oi si capre, de unde i se trage si numele) si chiar cu cadavrele unor animale ciudate, prezentate drept chupacabra. Anul trecut insa, Barry OConnor, biolog la universitatea din Michigan, pretinde ca a dezlegat misterul din jurul creaturii legendare chupacabra.

preluata de pe http://1.bp.blogspot.com/_sU4MaYZ5JHc/TB81yXYikOI/AAAAAAAAAQE/8s0sOPDyZXg/s1600/Bg_chupacabra.jpg

Legenda despre acest pradator misterios care suge sangele caprelor si oilor au aparut pentru prima data in Mexic si Puerto Rico pe la inceputul anilor `90 iar apoi s-a raspandit in Texas si alte state din sudul SUA, precum si in America Latina pana in Chile. Expertii il numesc un mit contemporan.

 

Prin anii 2000 raportandu-se marturii ale unor persoane ce sustin ca au fost martorele unor atacuri. In fine, in ultimii ani au aparut si imagini cu misterioasa creatura.

 

Chupacabra este descris uneori ca o creatura ce seamana cu cainele iar alteori cu reptilele si degaja un miros urat mirositor.

 

Toate cadavrele pretinse a fi de chupacabra s-au dovedit in final a fi de canide (caini salbatici, caini abandonati si coioti) ce suferea de diverse boli de piele, paraziti si inflamatii cutanate care le cauzasera pierderea blanii, infectii urat mirositoare si deformari ale corpului, capatand astfel un aspect ciudat si sinistru.

 

Cadavru de chupacabra:

preluata de pe http://sciencenotes.files.wordpress.com/2008/05/chupatexas704.jpg

 

De aceeasi parere este si Barry OConnor care a concluzionat ca in spatele mitului chupacabra sunt coiotii si cainii salbaticiti.

 

„Cand omul a inceput sa domesticeasca cainele, a transferat miturile si temerile sale asupra animalelor salbatice precum lupii, vulpiile sau coiotii”, explica Barry.

 

Cum se explica predilectia pentru atacurile asupra animalelor domestice?

 

Barry teoretizeaza ca aceste canide bolnave sunt incapabile sa mai vaneze in salbaticie din cauza bolilor care le deformeaza organismul si atunci se indreapta spre turmele domestice care nu sunt la fel de rapide si vioaie ca animalele ce traiesc in salbaticie.

 

Aceasta reorientare spre animalele domestice a dus la nasterea mitului chupacabra.

http://www.youtube.com/watch?v=dJuTVYw_f1M&feature=player_embedded

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.