Planul de afaceri pentru hotelul tau, un atu de pret pentru proiectul tau

Ideea a germinat multa vreme in capul tau…si-a facut drum…si acum esti convins 100%, vrei sa deschizi un hotel. Oricare ar fi motivatiile sau experienta in acest domeniu, deschiderea unei astfel de afaceri poate veni cu numeroase satisfactii insa este si destul de greu, mai ales la inceput. Vei avea nevoie de o foaie de drum pentru a nu te pierde inainte de a ajunge la destinatie. In acest articol incercam sa explicam de ce planul de afaceri este crucial pentru buna desfasurare a proiectului tau.

Incepe prin a-ti imagina hotelul

De obicei, deschiderea unui hotel debuteaza cu o dorinta arzatoare, aceea de a se reinventa, de a implini un vis, de a parasi viata de birou, etc. insa, inainte de a-ti imagina un hotel trebuie sa faci un bilant al carierei, al competentelor si al cunostintelor tale. Listeaza in egala masura ce iti lipseste, in termeni de formare si mijloace financiare. Nu iti interzice visele: scopul este acela de a sti ce iti doresti cu adevarat si sa iti construiesti un proiect care iti seamana si care te va motiva.

Defineste profilul clientilor tai

Este important sa stii inca de la inceput ce tip de hotel vei deschide. Pentru asta, inainte trebuie sa te gandesti la viitorii tai clienti. De unde vor veni? Ce varsta vor avea? Care este bugetul de care dispun? Care sunt pasiunile lor si din ce medii provin? Pentru ca acest vis sa se indeplineasca trebuie sa ai o imagine precisa asupra hotelului si a viitorilor sai ocupanti.

Treci de la vis la realitate

Acum a venit momentul ca ideile tale sa se concretizeze. Aici incep de obicei problemele pentru antreprenori. Materializarea unui vis este destul de grea de obicei insa cu putina ambitie si sprijin financiar vei reusi in tot ce iti propui. Aspectul financiar este cel mai important, va trebui sa intocmesti un plan de trezorerie pentru hotelul tau.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.