Profit Sigur

Profitul sigur este pentru investitori ceea ce este piatra filosofica pentru alchimisti. Toata lumea isi doreste sa obtina profit sigur in urma unei investitii, sa nu riste nimic iar castigul sa fie unul garantat.

Aceasta dorinta este una legitima dar paradoxala in sensul ca cel mai sigur mod de a obtine profit este prin asumarea unor riscuri. Cu alte cuvinte, ca sa fii cat mai sigur ca ai sanse sa obtii un profit trebuie sa iti asumi o doza de risc, adica sa renunti putin la siguranta.

Iata cum se explica acest paradox:

Orice afacere sau investitie, presupune o doza mai mica sau mai mare de risc.

De ce?

Din nenumarate motive dar cel mai cuprinzator dintre toate este factorul uman.

Afacerile si investitiile lucreaza in ultima instanta cu oameni, nu cu roboti sau masini care functioneaza cu o precizie matematica.

Oamenii fiind principalul element al oricarei afaceri si investitii, va exista mereu un risc. Cei care sunt dispusi sa isi asume acest risc au si sansele cele mai mari sa obtina un profit, mai mult sau mai putin sigur, pe cand ceilalti, care nu au curajul sa isi asume riscuri si prefera „siguranta”, vor ramane pe margine cautand mereu „o afacere sigura”, un „profit sigur„.

Bineinteles ca exista domenii de afaceri mai stabile, care ofera o mare stabilitate a investitiilor:

  • investitiile imobiliare de exemplu, sunt printre cele mai stabile pentru ca terenurile si casele pot fi lasate mostenire si pot fi transformate oricand in lichiditati si mereu pamantul va fi o proprietate importanta, orice firma, casa, fabrica ori magazin, va avea nevoie de un teren pe care sa se inalte.
  • investitiile in aur, bijuterii, opere de arta, etc. sunt un alt exemplu de investitii solide, care isi conserva si cresc valoarea in timp.

si domenii de afaceri mai volatile:

  • investitiile la bursa sau pe piata valutara, pot fi foarte profitabile dar si foarte riscante din cauza fluctuatiilor mari de la o zi la alta.
  • comertul, de asemeni un domeniu sensibil care presupune multa tevatura si comporta un risc crescut.

Insa chiar si cele mai sigure afaceri/investitii sunt supuse unei doze de risc, o proprietate poate fi distrusa de un incendiu, poti da peste chiriasi rau-intentionati, poate fi inundata, afectata de alunecari de teren si alte pericole care iti pot da peste cap planurile financiare. La fel bijuteriile sau operele de arta, poti achizitiona niste falsuri fara valoare sau iti pot fi furate, etc.

Prin urmare, afacere sau investitie cu profit sigur, 100%, matematic si mecanic, imun la orice eveniment, nu exista! Insa cu cat constientizezi mai mult necesitatea asumarii unor riscuri, cu atat ai sanse mai mari sa obtii cele mai sigure profituri.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.