Protectia oferita de incaltamintea de siguranta
Rezumat:
Incaltamintea de siguranta este conceputa inainte de toate pentru a oferi protectia necesara picioarelor lucratorului. In plus fata de siguranta impotriva unui impact, aceasta ofera protectie si impotriva unor riscuri specifice mediilor de lucru, asa cum reiese din informatiile de mai jos.
Protectie impotriva riscurilor mecanice
Riscurile mecanice precum impactul, blocarea, zdrobirea, intepaturile, taieturile etc. sunt unele extrem de frecvente in practicarea unor meserii diverse, mai ales in domeniul constructiilor. Riscul de cadere a obiectelor sau de perforatie, de exemplu, este foarte prezent pe santierele de constructii.
Riscurile de blocare sau zdrobire a piciorului sunt foarte frecvente in profesiile de transport si logistica. Pentru a atenua aceste riscuri, incaltamintea de protectie este prevazuta sistematic cu un strat de protectie ultrarezistent.
De asemenea, este important faptul ca unei perechi de incaltaminte de protectie ii pot fi adaugate si protectii suplimentare pe langa cele pe care le are deja. In ceea ce priveste riscul de perforatie, majoritatea pantofilor de siguranta sunt echipati cu o talpa anti-perforatie, iar in ceea ce priveste riscurile de taieturi si alte deteriorari mecanice ale pantofului, acestia pot fi proiectati din materiale foarte rezistente la abraziune, cum ar fi pielea sau alte materiale durabile si de calitate.
Utilizand cea mai buna incaltaminte de protectie, toate aceste riscuri pot fi eliminate complet, foarte usor si fara investitii uriase. Este foarte importanta atentia fata de tot ce inseamna protectie la locul de munca, astfel incat sa ramai in siguranta. De asemenea, angajatorii trebuie sa fie atenti la echipamentul pe care il ofera angajatilor, astfel incat sa nu existe riscul ca angajatul sa sufere accidente grave in timp ce isi desfasoara activitatea. Cu ajutorul celor mai bune echipamente de protectie, fiecare persoana va ramane in siguranta.
Protectie impotriva pericolelor electrice
Cand ne aflam in miscare, corpul acumuleaza electricitate statica care este descarcata pe orice obiect strain cu care intram in contact. Aceste mici descarcari electrostatice pot provoca daune, cum ar fi deteriorarea componentelor electrice sau declansarea unui incendiu sau a unei explozii in cele mai riscante medii. Pentru persoanele care lucreaza cu electricitate de joasa tensiune, exista cizme sau pantofi izolati care nu transmit electricitate la pamant. Insa nu uita ca pantoful nu este totul: nu are rost sa ai un pantof electroizolant daca pui genunchiul pe pamant.
Protectie impotriva pericolelor termice
Riscurile termice sunt reprezentate de cresterea frigului si caldurii, caldura prin contact, stropi de metale topite, foc etc. Incaltamintea de protectie poate proteja de frig datorita pieilor groase sau a captuselilor de blana. Riscurile cauzate de frig sunt prezente in special in sezonul de iarna. In cazul temperaturilor scazute, este de asemenea important sa alegi o incaltaminte de protectie rezistenta la patrunderea umezelii. In ceea ce priveste rezistenta la caldura, aceasta este realizata in principal cu talpa din materiale precum cauciucul care rezista caldurii prin contactul cu podelele fierbinti. Unele materiale din care este realizata incaltamintea de protectie sunt, de asemenea, rezistente la stropii proveniti din metalele topite, iar alte materiale sunt ignifuge, adica tratate pentru a nu raspandi focul.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.