Remedii de la Marea Moarta

O mare parte din suprafaţa Pământului este acoperită cu apă, la fel ca şi organismul uman care, în proporţii asemănătoare, este alcătuit de apă. Este  acest fapt doar o simplă coincidenţă?  De asemenea, ar trebui să ne pună pe gânduri faptul că patruzeci de microelemente prezente în sângele uman sunt prezente şi în apa marină. Acest fapt este subliniat de către Rene Quinton – savant francez – încă din anul 1895, şi explicaţia este că apa marină penetrează mai bine straturile pielii decât apa dulce.

Pentru menţinerea pielii bine hidratate sunt indispensabile substanţele minerale care stăpânesc şi menţin metabolismul celular la nivel optim. Multe produse cosmetice şi wellness conţin nenumărate ingrediente care provin din diferite mări, dar dintre toate cele mai preţioase şi avantajoase sunt cele din Marea Moartă (Dead-Sea).

Popularitatea ei este dată de către două avantaje unice: compoziţia salină a apei şi argila neagră. În apa şi argila din Marea Moartă, în cele peste 4 milioane de ani s-au acumulat şi concentrat peste 35 de minerale şi oligoelemente într-o compoziţie rară. Acestea au efect de nepreţuit nu numai asupra pielii ci şi asupra regenerării întregului organism. Aflată la graniţa dintre Israel şi Iordania,  marea nu este doar o destinaţie turistică, ci a devenit paradisul persoanelor care doresc însănătoşire.

Numele de Marea Moartă face referire asupra faptului că datorită concentraţiei ridicate (25-30%) de sare nicio vietate nu a supravieţuit. Dintre componentele sale cele mai importante sunt sulful, iodul şi litiul – această unică compoziţie are o asemănare foarte mare cu transpiraţia de pe suprafaţa pielii umane.

Din fericire nu trebuie să călătorim până în Israel pentru a cunoaşte beneficiile mării. Pentru a menţine frumuseţea pielii, regula de bază este eliminarea celulelor moarte, hidratarea, tonizarea şi întinerirea pielii.

Produsele cu conţinut de sare şi minerale din Marea Moartă ne ajută la detoxifierea organismului, elimină celulele moarte, intensifică circulaţia sangvină şi limfatică (implicit aduc un plus de oxigen celulelor), totodată întârzie procesul de îmbătrânire, impiedică întinderea prematură a pielii.

Ne putem răsfăţa pielea cu măştile cu argilă marină, apă tonică, creme cu sare marină (Dead-Sea Salt). Măştile se pot amesteca cu diferite uleiuri esenţiale pentru obţinerea efectelor diferite.

Pentru îngrijirea picioarelor putem aminti spray-urile şi cremele sărate. Acestea ajută la îmbunătăţirea circulaţiei periferice la nivelul picioarelor – în special iarna când frigul oboseşte în plus piciorul. Folosirea zilnică a spray-ului împiedică transpiraţia tălpilor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.