Autohipnoza rapida
Sa te hipnotizezi singur(a) poate fi distractiv si util in acelasi timp. Dar ce inseamna efectiv autohipnoza si cum se procedeaza? Trebuie sa ai capacitati paranormale sau e nevoie de ani de practica si experienta? Citind articolul de mai jos vei vedea ca nu este nevoie de niciuna dintre cele doua.
Dar sa lasam introducerile pompoase si inutile si sa intram in miezul problemei. Iata cum poti sa te autohipnotizezi:
In primul rand stabileste scopul sedintei de autohipnoza. De regula este vorba de sugestii pentru a te motiva in vederea atingerii unor teluri (scaparea de vicii, obtinerea unor randamente mai bune la locul de munca sau la studiu, etc.).
Pasul urmator este gasirea unui loc intim si linistit unde sa poti desfasura sedinta in liniste. Chiar daca hipnoza functioneaza si in conditii mai putin relaxante, este bine, mai ales daca sunteti incepator, sa aveti un spatiu adecvat unde sa nu fiti deranjat de zgomote de fond sau alti factori disturbatori (propriul dormitor, intr-o dupa-amiaza linistita, poate fi un astfel de spatiu).
Intindeti-va in pat si relaxati-va cat mai profund. Inchide-ti ochii si in primele 5-10 minute concentrati-va pe relaxarea corpului. Asezati-va gandurile si incepeti sa va relaxati trupul, impartiti corpul pe segemente concentrandu-va supra fiecarui segment in parte (de la cap spre talpi sau invers, nu are importanta). Dati-va sugestii care sa va induca o stare de relaxare. Veti fi surprins(a) de cat de profund veti reusi sa va relaxati astfel.
Apoi incepeti sa va dati sugestii in functie de tema aleasa pentru sedinta de hipnoza. Sa presupunem ca doriti sa slabiti, dati-va sugestii in acest sens. Sugestiile trebuie sa fie pozitive, de exemplu „sunt slaba, am greutatea ideala si un corp frumos plin de sanatate si vitalitate” functioneaza mult mai bine decat „nu mai sunt grasa si urata”. Subconstientul uman nu inregistreaza negatia si inregistreaza doar parte de dupa „nu”, de aceea e indicat sa va dati sugestii pozitive, nu negative.
Sugestiile trebuie sa fie insotite de imagininatie. Cu ochii mintii vizualizati cele descrise, imaginati-va tabloul prezentat in sugestie. Cand spuneti ca sunteti „slaba si sanatoasa” trebuie sa va imaginati cat de bine aratati, cum cei din jur va privesc cu uimire si invidie, etc. Nu treceti repede de la o sugestie la alta ci lasati-le timp sa lucreze, creati imagini pe care le priviti cu ochii mintii. Repetati sugestiile de cateva ori. Puteti chiar sa va creati un ciclu de sugestii pe care apoi sa il parcurgeti de cateva ori.
In final reveniti la realitate. Revenirea nu trebuie sa fie brusca ci treptata. Experimentati si vedeti ce sugestii si metode vi se potrivesc cel mai bine.
Probabil in articolele viitoare vom reveni asupra subiectului insa daca doriti sa aflati mai multe despre hipnoza, ce puteti face cu ea si despre cum puteti sa induceti sugestii hipnotice si altora, exista documentatie adecvata, in format electronic.
Mult succes!
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.