S-a descoperit secretul obezitatii – creierul te programeaza gresit
Ai tot incercat sa scapi de kilogramele in plus, ai urmat tot felul de diete si exercitii de sala, dar nu se intampla nimic?
Sau pierzi putin, doar pentru ca in scurt timp sa pui totul la loc? Iti sunt familiar?
Multa vreme medicii nu au reusit sa dezlege acest mister al celor care nu reusesc sa slabeasca si pare ca se ingrasa si cu apa, asta insa pana recent, cand secretul a fost descifrat.
Iata mai jos de ce unii oameni nu reusesc sa slabeasca si care ar fi solutiile in cazul lor.
Citeste cu atentie randurile de mai jos, inainte de a incerca orice modalitati de slabire, pentru a intelege cum functioneaza organismul tau si de ce lupta impotriva obezitatii nu este nici pe departe atat de usoara pe cat ar parea la prima vedere.
Intr-un interviu acordat prestigioasei reviste Forbes, expertul nutritionist, medicul Louis Aronne, explica concluziile unui studiu realizat pe cobai de laborator, de catre cercetatorii de la Departamentul de Neurologie din cadrul Universitatii americane Johns Hopkins.
Dupa ani si ani de alimentatie in exces, creierul dezvolta anumite obiceiuri nesanatoase si harti de comportament alimentar, la nivelul hipotalamusului (parte a creierului care printre altele se ocupa si cu reglarea metabolismului).
Cercetatorii au efectuat experimente pe soareci si au observat aparitia acestor efecte in timp, de unde concluzia ca o alimentatie nesanatoasa in copilarie, poate avea efecte dramatice de-a lungul intregii vieti.
Un copil obez, va fi cel mai probabil un adult obez. Obiceiurile rele, mor greu, iar acum aceasta realitate este demonstrata stiintific.
In special grasimile, genereaza la nivelul hipotalamusului un adevarat foc de artificii datorita semnalelor electrice la nivelul neuronilor, cauzate de schimbul de informatii.
Practic are loc o inflamare a celulelor nervoase, inflamare care in final duce la distrugerea lor si aparitia de mici leziuni la nivelul hipotalamuslui.
Dulciurile si grasimile sunt cele care produc in timp deteriorarea neuronilor si duc la aparitia leziunilor cerebrale, leziuni care la randul lor afecteaza emisia de hormoni care au rolul de a ne regla metabolismul.
Odata aparute, aceste leziuni ale creierului ne impiedica sa mai functionam normal, de aici dereglarea ireversibila a metabolismului si imposibilitatea de a scapa de kilogramele in plus.
Ce este de facut?
Desi cel mai bine este sa evitam sa ajungem in acest stadiu (prin controlul alimentatiei la timp, la primele semne de obezitate), exista si strategii prin care cei afectati de aceste leziuni cerebrale hipotalamice, isi pot ameliora simtitor conditia.
-In primul rand sa reduca drastic zaharurile si grasimile.
Eliminarea zaharurilor si a grasimilor din alimentatie, nu va repara leziunile celulei nervoase dar cel putin va incetini procesul de distrugere cerebrala.
Bineinteles ca nu este usor, insa sunt o gramada de diete, plasturi pentru slabit si tehnici (inclusiv tehnici de hipnoza) care te pot ajuta. Chiar daca ai incercat o parte dintre ele, incercarea unor abordari noi se poate dovedi a fi lozul castigator.
Renuntarea la alimentele nocive, trebuie combinata cu introducerea alimentelor sanatoase, cu efecte benefice asupra celulei nervoase in general si a creierului in special.
Deci al doilea pas dupa reducerea grasimilor si a dulciurilor ar trebui sa fie:
-O alimentatie sanatoasa
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca pestele este bun pentru creier.
Daca unele leziuni cerebrale sunt ireversibile, altele pot fi reparate in timp de catre organismul nostru, daca ii furnizam materialele de constructie de care are nevoie.
Omega 3 este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru celula nervoasa. Se gaseste in special in peste, ulei de peste dar si in suplimentele alimentare.
Prin simpla schimbare a dietei, leziunile la nivelul hipotalamusului pot fi, cel putin partial, reparate si astfel punem bazele unei reglari a metabolismului nostru, reglare care ar fi practic imposibila in lipsa refacerilor sinapselor care controleaza hormonii responsabilici cu metabolismul nostru.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
Care este pestele in care se gaseste cel mai mult Omega 3?