Secretele Mintii

Secretele mintii au fascinat intotdeauna.  Probabil nu vor fi dezlegate niciodata in totalitate dar cu cat ajungem sa intelegem mai multe dintre ele, cu atat ne schimbam perceptia realitatii iar de modul in care percepem realitatea depinde in ultima instanta insasi viata noastra, daca ne gandim doar la modul in care ne este influentata cariera, situatia financiara, relatia cu persoana iubita, si intr-o masura mai mica, chiar si sanatatea.

Unul dintre cele mai fascinante secrete ale mintii este modul in care percepem realitatea. Oricat ar putea suna de ciudat, nu toti vedem lumea prin aceiasi ochi, desi toti putem privi un obiect sau o situatie, nu toti le interpretam in acelasi mod.

Priviti cu atentie imaginea de mai jos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ce sens se invarte fata din imagine? In sensul acelor de ceasornic sau in sens contrar acelor de ceasornic?

Majoritatea persoanelor vor spune ca se invarte in sensul acelor de ceasornic, eu insa consider ca se invarte in sens invers acelor de ceasornic dar daca stau si ma uit mai atent la umbre vad ca imaginea isi schimba brusc directia si incepe sa se invarta in sens invers. Incercati si voi sa urmariti umbrele, obligati-va creierul sa perceapa ca se invarte invers decat a perceput initial si veti vedea ca, brusc, sensul de rotatie se va schimba. Daca v-as spune ca de fapt nici macar nu se invarte?

In realitate nu este vorba de nicio rotatie, este o imagine bi-dimensionala care se misca inainte si inapoi, un joc de lumini si umbre care ne da senzatia de rotatie. Perceptia noastra vizuala este obisnuita cu imaginile 3D, nu poate percepe miscarea reala din imaginea de mai sus si atunci cauta elemente cunoscute pe care le-ar putea interpreta ca o imagine 3 D in miscare.

Obligand creierul sa caute alte indicii, observam ca percepem miscarea in sens invers decat initial. In realitate vedem acelasi lucru dar il interpretam diferit.

Acesta este doar un exemplu al modului in care percepem uneori realitatea, cand vedem ceva ce nu exista sau cel putin nu exista in forma in care il vedem noi. Si nu vorbesc aici doar de imagini ci si de actiuni si de evenimente. Aici se afla cheia unuia dintre cele mai fascinante secrete ale mintii, cine stie si poate sa o stapaneasca, poate realiza lucruri fascinante sau dimpotriva, groaznice….

Mai mult, putem fi „ajutati” sa interpretam realitatea intr-un anume fel. Asta fac in special cei care manipuleaza, cei care pot sa ne faca sa vedem ceea ce vor ei sa vedem. Dar si noi putem sa ne autosugestionam sa privim realitatea din alt unghi sau putem sa ii facem pe altii sa vada lucrurile asa cum vrem noi.

Puteti afla mai multe despre secretele mintii din Tainele Hipnozei, Arta Manipularii si alte carti electronice din pachetul Alchimist XXI.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. daniel Răspunde
  2. FATA Răspunde
  3. opritoiu silviu Răspunde
    • alex Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.