Târg de joburi pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina

Un târg de joburi pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina va fi organizat, miercuri, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, peste 20 de angajatori din domeniile retail, construcţii, producţie, IT, marketing, administrativ fiind pregătiţi să angajeze persoane afectate de război.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, târgul este organizat de Asociaţia Proiect Voiajor, cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, în cadrul proiectului „Jobs for Ukraine”.

În cadrul târgului se vor desfăşura şi două workshopuri, unul dedicat persoanelor care îşi doresc un job în domeniul IT, iar cel de-al doilea dedicat micilor antreprenori care vor să-şi deschidă un business în România.

Ucrainenii care vor veni la târg vor avea ocazia să cunoască semeni de-ai lor care au reuşit să-şi găsească un job în România şi le vor putea oferi sfaturi şi idei despre cum se pot acomoda cât mai uşor în ţara noastră.

În cadrul târgului de joburi persoanele afectate de războiul din Ucraina vor avea ocazia să se înscrie la cursuri de limba română şi engleză oferite gratuit de Asociaţia Proiect Voiajor şi alţi parteneri.

Cei care cunosc persoane afectate de războiul din Ucraina care îşi caută un job sau un angajator care vrea să ofere un loc de muncă acestor persoane le pot oferi link-ul de înregistrare de la târgul de joburi https://jobs4ukr.com/job-fair.

„Din experienţele de până acum, se evidenţiază două mari provocări pe care angajatorii le întâmpină: bariera lingvistică şi incertitudinea unei retenţii pe termen lung. Responsabilitatea unei integrări adecvate le revine atât angajaţilor, cât şi angajatorilor. Persoanele afectate de războiul din Ucraina sunt nevoite să se adapteze cerinţelor pieţei muncii din România, să acumuleze cunoştinţe de limba română sau engleză şi să îşi asume o responsabilitate pe termen mediu. De la angajatori se cere asumarea unor riscuri suplimentare în procesele de angajare şi construirea unor programe dedicate de integrare, cum ar fi cursuri de limbă, asistenţă psihosocială, pachete care să includă cazare şi îngrijirea copiilor, acolo unde este cazul”, a declarat Roxana Popa, director executiv la Asociaţia Proiect Voiajor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.