Care sunt semnele care indica problemele de auz si care sunt solutiile?

probleme de auzOdata cu trecerea timpului exista riscul de a aparea tot felul de probleme medicale. Una dintre principalele probleme pe care o intampina varstnicii, dar si din ce in ce mai multi tineri, este legata de pierderea auzului. Aceasta pierdere are loc treptat, asadar, este posibil ca persoana cu probleme sa isi dea seama doar foarte tarziu ca nu este ceva in regula. Totusi, exista cateva semne care indica probleme cu auzul:

  • Faptul ca din ce in ce mai multe persoane din jur se plang de faptul ca nu sunt auzite;
  • Necesitatea de a da televizorul mai tare;
  • Faptul ca persoana cu probleme vorbeste din ce in ce mai tare. In momentul in care auzul slabeste, se incearca o compensare prin voce.

Ce trebuie sa fie facut in cazul unor probleme cu auzul?

Raspunsul este simplu: vizita medicului ORL-ist. Acesta este singurul care poate sa puna un diagnostic corect si poate sa ofere o solutie adecvata. Din fericire, solutiile sunt din ce in ce mai variate si mai eficiente si constau in aparate auditive cat se poate de interesante.

Conform celor de la comenzi.ro, diversitatea de aparate auditive este intr-o continua crestere, iar firmele producatoare sunt si ele intr-un numar din ce in ce mai mare. Asta arata si ca din diverse cauze, problemele medicale legate de auz sunt in crestere.

Dupa vizita la medic se poate obtine o prescriptie si se poate cauta aparatul auditiv perfect. Pentru persoanele varstnice, acest aparat se poate obtine chiar si cu ajutorul unei retete compensate, in asa fel incat costul sa fie unul mai mic.

Cate tipuri de aparate auditive exista?

Piata este din ce in ce mai bogata in acest sens, ceea ce aduce in fata utilizatorilor mai multe tipuri de proteze si aparate auditive:

Protezele auditive in ureche. Acestea pot fi introduse in ureche, deoarece au dimensiuni foarte mici si desi nu sunt foarte puternice, sunt foarte apreciate deoarece sunt eficiente din punct de vedere estetic.

Protezele auditive dupa ureche. Sunt ceva mai mari si se introduc dupa ureche. Acestea permit o amplificare mai mare a sunetului prin diverse sisteme asistative. Sunt ideale pentru toate tipurile de deficiente de auz, insa deficientele profunde sunt destul de greu de corectat printr-un astfel de produs.

Protezele de buzunar. Sunt ideale pentru cei care au deficiente mari de auz. Din pacate, nu sunt foarte placute din punct de vedere estetic si pot sa creeze un anumit disconfort din cauza microfonului care este pozitionat jos si poate sa preia fosnetul hainelor.

Implantul in os. Mai nou, exista din ce in ce mai multe solutii invizibile, care implanteaza direct in os aparatul si ofera rezultate fara nevoia unui aparat vizibil.

Ochelari. Nu in ultimul rand, exista aparate sub forma de ochelari. Acestea sunt introduse in bratul ochelarilor si sunt cat se poate de eficiente.

Cu solutii atat de variate si de eficiente, problemele de auz nu mai sunt asa de mari si cu siguranta nu mai sunt invalidante.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.