Tehnici hipnotice

Hipnoza este un termen care pentru multi este sinonim cu ocultismul sau supranaturalul.

In realitata hipnoza este un element pe care il intalnim in viata de zi cu zi chiar daca nu constientizam acest lucru.

In randurile de mai jos poti afla care este modul in care hipnoza si tehnicile hipnotice pot afecta comportamentul uman si cum poti folosi aceste legi naturale pentru a hipnotiza rapid pe oricine.

Starea de transa hipnotica este numita adesea si somn hipnotic si este apropiata de hypnozasomnul clasic din multe puncte de vedere.

Mai mult, in timpul somnului hipnotic / transei hipnotice se poate trece usor la starea de somn clasic si invers (atunci cand cineva vorbeste in somn daca i se pun intrebari si i se fac sugestii legate de subiectul visului, individul poate raspunde la acele intrebari/sugestii si astfel sa treaca direct in transa hipnotica).

Acum sa vedem care sunt mecanismele care contribuie la instalarea transei hipnotice si cum functioneaza hipnoza.

Hipnoza consta in puterea pe care o au cuvintele si ideile atunci cand le acordam o atentie sporita. Un hipnotizator livreaza cuvinte sub forma de sugestii. Puterea pe care o au cuvintele atunci cand le acordam suficienta atentie este la fel de veche ca si cuvantul insusi.

Nu e nevoie de o diploma de psiholog pentru a „livra” cuvinte care sa schimbe vieti (a ta sau ale altora).

Unora le place sa invaluie hipnoza intr-o aura de mister, de ocultism, sa pretinda ca au capacitati supranaturale, puteri pe care doar ei le poseda.

In cele ce urmeaza vom vedea ca nu este vorba de nimic ocult sau supranatural ci totul tine de psihologie si de mecanismele naturale ale functionarii creierului uman.
Cuvintele/sugestiile genereaza imagini in mintea noastra. Este de ajuns sa te gandesti ca esti la munte, de exemplu, pentru ca in mintea ta sa si apara un tablou montan, sau e de ajuns sa te gandesti la o persoana pentru a o vizualiza mental si exemplele pot continua.

Daca te gandesti la un anumit lucru o perioada scurta de timp e putin probabil ca imaginea ce se creaza in mintea ta sa fie foarte clara, dar daca te gandesti intens si te concentrezi asupra unui anumit subiect imaginea devine mult mai clara si corpul tau incepe sa se miste inconcordanta cu gandurile tale.

De exemplu te gandesti ca esti la mare si apoi repede gandul iti zboara la altceva. Pentru o clipa ai vazut cu ochii mintii marea, o imagine confunza si fugitiva.

Dar ia gandeste-te in felul urmator : inchide ochii, stai relaxat si imagineaza-ti ca esti pe malul marii. Auzi deja valurile care se sparg sub picioarele tale, auzi strigatul pescarusilor si iti imaginezi miile de turisti veniti la plaja.

Spune-ti tie insuti in gand „Sunt in vacanta” (Pauza), „Sunt in locul meu preferat de vacanta” (Pauza), „Vremea si aerul sunt exact asa cum imi plac mie”, (Pauza), „Sunt in vacanta”.

Spre deosebire de prima data cand te-ai gandit la mare doar pentru o clipa, acum, cand te-ai gandit mai profund, imaginile au fost mult mai clare, mai detaliate si mai vii.

Acum sper ca esti de acord cu mine ca sugestiile, deci cuvintele, genereaza in mintea umana imagini.

Este adevarat ca aceste imagini nu sunt identice ci difera de la caz la caz, la unii imaginile sunt mai clare, la altii e nevoie de o concentrare mai mare pentru a putea vizualiza imaginile mai intes, dar in toate cazurile este vorba de acelasi fenomen, doar nuantele difera.

De aici se poate deduce si faptul ca anumiti indivizi sunt mai receptivi la hipnoza si deci pot fi hipnotizati mai usor decat altii.

Revenind la puterea cuvintelor, ea nu se reduce doar la a genera imagini in mintea cuiva, sugestiile oferite verbal, prin cuvinte, pot genera si miscari ale trupului, indemnand individul sa se miste in concordanta cu gandurile.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.