Stabilirea pietei

Stabilirea cat mai exacta a pietei de desfacere se bazeaza pe cercetarea atenta a factorilor care pot influenta intr-un fel sau altul afacerea precum si a limitelor acesteia. Acesti factori sunt in principal urmatorii:

Competitorii: cine sunt acestia, care le sunt avantajele si care punctele slabe, cat vor afecta noua afacere, cum si daca pot fi invinsi.

Clientii: cine sunt ei, care este esantionul de varsta reprezentativ, ce asteptari au, ce produse folosesc acum in locul celor pe care le va oferi noua afacere.
Factorii care pot influenta piata, este vorba aici de legislatia in vigoare, de aprobarile locale, de tendintele pietei, este vorba de produse si servicii de viitor sau de produse si servicii care in viitor vor fi inlocuite de pe piata de revolutia tehnologica?

Studii de caz: studiile de caz presupun cercetarea evolutiei unor piete asemanatoare, ce s-a intamplat cu ele in timp, afacerile similare din alte zone cum s-au descurcat? A fost vorba de factori locali sau de o situatie generalizata?

Acestea ar fi principalele modelitati prin care se poate determina in termeni realisti piata si limitele unei afaceri aflata la inceput de drum, stabilirea pietei fiind un factor important in alcaturirea oricarui plan de afaceri.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.