30 de minute de mers pe jos pe zi. Ce schimbari au loc in corpul tau

Cu totii ar trebui sa avem motivatie sa facem sport, sa ne inscriem la diferite cursuri…dar, adesea, teoria este mai usoara decat practica.
Insa, ai incercat sa mergi pe jos zilnic minim 30 de minute? In acest articol iti vom dezvalui ce se intampla cu corpul tau dupa o anumita perioada de timp in care ai mers minim 30 de minute pe jos pe zi.

Vei reusi sa iti controlezi cu mai mare usurinta greutatea

Stim cu totii acest lucru, ecuatia dintre caloriile consumate si cele arse dicteaza cel mai adesea pierderea in greutate. La prima vedere, sa mergi pe jos pentru a slabi pare putin probabil. Insa, aceasta activitate incurajeaza conversia glucidelor si a proteinelor in energie in functie de ritmul plimbarii, in general in jur de 250-400 de calorii pe zi.

Sa facem un calcul rapid, daca mergem pe jos 30 de minute pe zi vom reusi sa ardem aproximativ 125 de calorii pe zi. Daca vei merge pe jos cinci zile pe saptamana vei arde peste 32 000 de calorii pe an ceea ce inseamna 5 kilograme de grasime.

Sanatatea ta cardiaca se va imbunatati

Daca vei incepe sa mergi 30 de minute pe zi vei reusi sa reduci riscul bolilor cardiace si unui accident vascular cerebral cu pana la 35%.
Functia inimii si a plamanilor va fi imbunatatita dat fiind faptul ca, corpul nostru foloseste oxigenul mai eficient.

Digestia va fi mai fluida

Dupa o masa, mersul pe jos poate face diferenta, mai ales datorita efectului anti-inflamator. Un lucru care ne permite sa evitam indigestiile sau baloanrea. Sistemul intestinal este stimulat ceea ce provoaca un masaj al organelor. Acest proces permite o mai buna digestie si o absorbtie mai eficienta a nutrientilor. Procesul metabolic profita in egala masura de o “reanimare” care iti permite sa arzi si mai multe calorii.

Sursa: https://www.rougeframboise.com/choses-changent-corps-marche/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.