Cum se elaboreaza un plan de afaceri pentru un restaurant

Un plan bun de afaceri influenteaza in mod direct reusita afacerii tale. Drept urmare, trebuie sa concepi un plan de afaceri pentru viitorul tau restaurant astfel incat proiectul sa fie interesant pentru potentialii investitori si clienti deopotriva si, cel mai important, sa fie viabil pe termen lung. Cu alte cuvinte, trebuie sa te diferentiezi cu ceva fata de concurenta.

Planifica reusita restaurantului tau

Deschiderea unui restaurant reprezinta un proiect al carei dezvoltare se poate prezice. Daca apelezi la un consultant, la un specialist in elaborarea unor planuri de afaceri vei avea garantia ca te indrepti cu pasi siguri spre succes. Studiul de piata este etapa care precede planul de afaceri. Un consultant te poate ghida astfel incat sa iti dai seama de valoarea reala a proiectului tau.

Un consultant te va ajuta sa:

– Cunosti viziunea viitorului tau restaurant;
– Iti sustine proiectul, poriectul beneficiaza de baze solide si de fapte reale;
– Furnizeaza credibilitate proiectului si dezvolta argumentul;
– Identifica concurenta si iti permite sa gasesti modalitati de a te diferentia de ea;

Sumarul executiv. Aici vei explica pe scurt viziunea ta asupra afacerii, asupra restaurantului care urmeaza sa fie deschis. Numerosi investitori si parteneri iti vor cere doar un sumar executiv si vor decide mai apoi in baza lui daca te vor ajuta sau nu, deci trebuie sa fie foarte bine documentat.

In planul de afaceri vei avea cateva detalii despre misiune, obiective, scopuri, informatii generale despre companie, restaurant, locatii, personal, data fondarii, categoriile si ce oferi, ce vei include in meniuri, de ce.

Vei mai deschide o sectiune context pentru succes, orice fel de realizari din trecut vor intra aici care demonstreaza ca esti deja pe cale sa ai o afacere de succes. Nu uita de cerintele financiare, ce fel de finantare vei avea, de la cine vei dori bani, dar nici planurile viitoare, cum te vezi cu restaurantul peste trei sau cinci ani.

Sursa: https://toquesmarketing.com/plan-daffaires-pour-restaurant/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.