Afacere cu bani putini

In zilele noastre nu mai ai nevoie de mii sau zeci de mii de dolari pentru a incepe o afacere. Exista o serie de oportunitati pentru demararea unor afaceri cu bani putini. Oricat ar parea de ireal pentru unii acesta este adevarul iar in acest articol veti descoperi cateva trucuri care va vor ajuta sa economisiti bani atunci cand incepeti o afacere.

Multi se gandesc sa inceapa o afacere dar sunt descurajati repede de eventualele costuri de inceput mai ales ca exista mentalitatea ca demararea unei afaceri necesita un capital important si prea putini constientizeaza posibilitatea inceperii unor afaceri cu bani putini.

Pana acum in urma cu cativa ani cea mai ieftina afacere costa in jur de cateva mii de dolari pentru a fi demarata, standardul pentru micile afaceri era pur si simplu prea ridicat pentru ca oricine sa-l poata trece. Timpurile s-au schimbat. Acum exista afaceri ce pot fi demarate chiar si cu aprox. 100 de dolari.

In afara de echipament si spatiu, banii bagati intr-o afacere aflata la inceput de drum, se duc pe marketing, adica pe promovarea afacerii si atragerea clientilor. Promovarea prin pliante postale sau din usa in usa este o strategie si scumpa si invechita. Acest tip de promovare a fost inlocuita azi cu promovarea online, mai ieftina si mai ieficienta. Datorita internetului mesajul tau poate ajunge la sute de mii de oameni, posibili clienti, platesti in functie de click sau iti stabilesti comisioane pe care sa le acorzi afiliatilor in functie de clientii pe care acestia ti-i trimit. Si ieftin si mai eficient in comparatie cu promovarea clasica descrisa mai sus.

Strategii prin care poti demara si mentine o afacere cu bani putini

Lucreaza de acasa


Mai ales cand afacerea este la inceput de drum si nu ai nevoie de birouri sau un spatiu prea mare. Foarte multi antreprenori online lucreaza de acasa, un computer conectat la internet si o camera linistita este tot ce ai nevoie. Pentru ce sa platesti chirie inchiriind spatii de care nu ai nevoie cu adevarat?
Invata lucrurile elementare

Si aceasta se poate face gratuit, internetul este plin de articole sau forumuri unde sunt abordate subiecte legate de promovarea si intretinerea afacerilor online. Invata sa-ti promovezi singur site-ul, poti chiar sa gasesti resurse suplimentare pentru a-ti rotunji veniturile monetizand site-ul mai eficient.
Descopera lumea Google

Pentru multi Google este doar un motor de cautare, in realitate Google ofera o multime de resurse, multe gratuite, pentru micii antreprenori. Webmastertools, Gmail, GoogleAdwords, Google Adsense, etc. sunt resurse extraordinarecare te pot ajuta sa-ti promovezi site-ul si chiar sa-l monetizezi mai eficient. Afla despre ele si invata cum sa le folosesti.

Parteneriate


Gaseste alti antreprenori online care ofera pe site-urile lor servicii sau produse complementare celor ale tale, creati o colaborare in care tu le promovezi produsele lor iar ei pe ale tale. Poate fi vorba de un simplu schimb de linkuri sau bannere, aceasta inseamna promovare gratuita iar pentru o afacere aflata la inceput de drum promovarea este foarte importanta.

In general afacerile online sunt principala categorie de afaceri cu bani putini si sunt cele care se adapteaza cel mai bine modelului prezentat mai sus, sunt la ora actuala cele mai ieftine afaceri in ceea ce priveste investitia initiala, de multe ori 100 de dolari fiind o suma suficienta atat pentru a avea propriul site, pentru a plati cheltuielile minime de promovare si serviciile de webhosting. In afara de aprox. 100 de dolari mai ai nevoie de multa pasiune si dorinta de a invata lucruri noi dar hei, astea nu costa bani!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Daniel Răspunde
  2. Alexis Răspunde
  3. Matache Răspunde
  4. Marius Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.