Ghid Afaceri Online

Iata mai jos un mic ghid de afaceri online, o schita sumara a unui plan de afaceri online, dupa care te poti ghida pentru a-ti incepe propria afacere pe internet. Niciodata afacerile online nu au fost mai simple si mai accesibile publicului larg asa cum sunt astazi.

Din capul locului trebuie spus faptul ca pe internet, ca pe oricare alta piata, nu poti castiga bani daca nu oferi ceva la schimb (produse sau servicii). Insa din acest mic ghid gratuit de afaceri online vei vedea cat de simplu este sa oferi servicii si sa fii platit pentru ele.

Probabil te gandesti acum ce servicii ai putea oferi pe internet. Ei bine exista o gama foarte mare de servicii online insa ne vom opri doar la cel mai accesibil si mai popular: publicitatea. Vei vinde reclama pentru alti agenti comerciali, este produsul cel mai la indemana pentru cei care vor sa inceapa o afacere online dar nu au altceva de oferit spre vanzare.

In linii mari despre asta e vorba: faci un site, atragi trafic iar apoi vinzi reclama pe el. Iata cum se poate face:

1. Gaseste o nisa profitabila
Nisele sunt categorii sau tematici in jurul carora se pot crea afaceri online. Vremea site-urilor cu de toate pentru toti a trecut, este epoca site-urilor specializate pe anumite teme. Alege o astfel de tema, de preferat una care sa fie si populara (ca sa te asiguri ca are cine sa-ti viziteze site-ul) si despre care sa iti placa si tie sa scrii.

2. Fa-ti site-ul
Dupa ce ti-ai ales tema poti sa treci la crearea site-ului. Alegi un domeniu si o firma de hosting pentru gazduire, apoi iti lansezi propriul site unde vei scrie despre tema respectiva. Poti sa alegi o platforma de blog chiar. Daca nu stii cum sa creezi un site, nu dispera. Pe internet exista o multime de informatii si de tutoriale care te pot ajuta gratuit sa-ti faci singur site-ul. Pentru a le gasi mai usor poti sa intrebi pe forum sau, pentru a arde aceste etape de documentare, poti sa apelezi direct la serviciile unor specialisti in web-design si programare.

3. Creaza continut
Site-ul trebuie sa fie util, sa ofere informatii sau aplicatii astfel incat vizitatorii sa nu iasa de pe el in secunda 2 dupa ce au intrat. Un site care nu ofera nimic util se cheama ca este inutil, iar pe un lucru inutil nimeni nu este dispus sa plateasca.

4. Promoveaza
Un site frumos, cu un continut util, nu este suficient pentru a atrage vizitatori, trebuie promovat. Promovarea site-urilor pe internet este o arta si o nisa in sine. Daca acum auzi prima data de SEO, directoare web si linkuri, intra pe blog, vei gasi informatii utile in aceasta privinta.

5. Monetizeaza
Adica incepe sa faci bani cu site-ul tau. Cum ziceam, principalul produs pe care il poti oferi este reclama. Fie vinzi direct unor terti interesati de promovare pe site-ul tau, fie intri in programe de afiliere care iti aduc automat clienti cu bannere si imparti profitul cu companiile la care te-ai afiliat (cea mai buna optiune in acest caz este programul GoogleAdsense).

In linii mari acestea sunt etapele si jaloanele pe care trebuie sa le parcurgi atunci cand incepi o afacere online. Stiu ca totul este structurat foarte sumar insa multe aspecte si detalii au fost deja dezbatute in alte articole sau pe blog si bineinteles, pot fi abordate si pe forum intr-o maniera mai putin formala.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.