Afaceri care au fost pe val in 2009

Chiar daca anul inca nu s-a incheiat o concluzie se poate trage in privinta evolutiei afacerilor din 2009. Un an marcat din punct de vedere economic de criza mondiala, de instabilitate dar in acelasi timp de conturarea unor tendinte noi mai ales in domeniile tehnologiei de varf si informatiei. De fapt acestea au si fost domeniile cel mai putin lovite de criza, domenii care au continuat sa ramana profitabile si care au dezvoltat tendinte noi dar previzibile, fenomen ce se va accentua in anii viitori.

Iata asadar afacerile viitorului ce s-au detasat din peisaj in acest an. In primul rand

Energia verde – este deja o industrie la nivel planetar in care se invart sute de miliarde de dolari, un domeniu in continua dezvoltare. Producerea de energie nepoluanta sau cat mai putin poluanta, este una din marile provocari ale omenirii din ulimele decade. Multe guverne din lume (printre care si Romania) au demarat proiecte pentru promovarea surselor alternative de energie ceea ce in termeni financiari se traduce prin aparitia unor noi oportunitati de afaceri legate de tot ce insemna panouri solare, energie eoliana, vehicule nepoluante si asa mai departe. Productia si comercializarea unor astfel de surse de energie alternativa este abia la inceput, doar un procent infim din populatie foloseste astfel de resurse dar lucrurile se vor schimba dramatic in viitor iar companiile care vor fi capabile sa prevada schimbarile in domeniu vor fi si cele ce vor profita cel mai mult.

Sanatatea – Datorita internetului, televiziunilor si altor mijloace de informare in masa, tot mai multi devin constienti de importanta unei diete sanatoase, de importanta produselor bio, de monitorizarea factorilor nocivi sanatatii, de variante ale medicinii clasice. Toate astea au deschis noi nise de afaceri, de la magazinele cu produse bio pana la cabinete de medicina alternativa, bioterapie sau acupunctura. Trendul se va mentine si in anii urmatori.

Retelele sociale – Din ce in ce mai multi oameni isi petrec din ce in ce mai mult timp pe internet socializand, facandu-si noi prieteni sau chiar relatii. Site-uri ca Twitter sau Facebook sunt deja celebre pentru popularitatea si numarul mare de membri de care se bucura. S-ar parea ca lumea se muta in virtual, fenomen a carui repercursiune sociala nu o comentam aici dar care cu siguranta deschide noi oportunitati de afaceri celor care sunt pregatiti pentru ele.

Asadar afacerile pe val in 2009 si care vor continua sa genereze venituri de miliarde de dolari la nivel mondial si in anii viitori sunt cele din domeniul tehnologiei de varf si al informatiei, energie verde sau energie alternativa, produse bio, retele sociale, imbinarea televiziunii cu internetul, sunt cuvintele cheie ale epocii in care abia am pasit. Cei care vor sti sa profite de pe urma acestor schimbari vor fi in top, cei care le ignora s-ar putea trezi striviti de ele.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.