Afaceri de sezon

Afacerile de sezon sunt acele afaceri conditionate de o anumita luna, perioada sau anotimp si care ating apogeu in intervalul de timp respectiv. In continuare vom vorbi despre cateva idei de afaceri de sezon si secretele lor.

Afacerile cu brazi, aduc venituri grase in fiecare an, pretul unui brad/molid variind intre cateva zeci si cateva sute de lei noi. Marele dezavantaj al unei astfel de afaceri ar fi ca beneficiaza de un sezon scurt ce echivaleaza cu primele 3 saptamani ale lunii decembrie. Un intreprinzator ingenios ar putea profita insa de restul anului pentru a intra masiv pe piata brazilor. Cu un teren adecvat se poate dezvolta o pepiniera de brazi ce pot fi comercializati ulterior atat catre consumatorul final cat si catre alti comercianti de brazi. Chiar daca anul acesta e cam tarziu pentru a incepe o afacere cu brazi, anul viitor s-ar putea sa fie anul dumneavoastra. 🙂

Afaceri cu instalatii de ventilatie si climatizare. Este un tip de afacere in plina dezvoltare atat in Romania cat si in lume, date fiind schimbarile de clima din ultima perioada. Desi varful vanzarilor este atins in lunile de vara, acest gen de afacere poate fi demarata pe tot parcursul anului, aparatele de aer conditionat putand fi inlocuite in sezonul rece cu radiatoare sau calorifere.  Explotarea necesitatii sistemelor de ventilatie si climatizare aduce firmelor din domeniu cifre de afaceri care pot depasi milionul de euro. Patrunderea pe aceasta piata nu este deloc usoara datorita cheltuielilor ridicate, si numarului mare de firme create de antreprenori care au sesizat posibilitatile de castiguri.

Inchiriere de cabane la munte, la mare sau in alte zone cu potential turistic, este o alta afacere de sezon care inca necesita achizitionarea unui teren, o locatie buna si o suma initiala de demarare a afacerii destul de ridicata.

Florariile, chiar si online, pot fi si ele incadrate la „afaceri de sezon„, chiar daca flori se vad si se cumpara tot timpul anului, maximul acestor vanzari este in prima luna a primaverii, de martisor si 8 martie, mai exact. Florile bine aranjate pot urca pretul unui buche si la 1500 lei. Marele dezavantaj al unei astfel de afaceri de sezon este terenul de cultivare al florilor si priceperea in alegerea, cultivarea si ingrijirea speciilor florale.

Chiar daca afacerile de sezon difera de cele care merg bine in tot timpul anului au si multe trasaturi comune, mai ales la capitolul marketing, management sau planificare. Insa despre aceste aspecte ale afacerilor de sezon vom vorbi in articole viitoare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.