Afaceri cu anvelope

Legislatia auto privind anvelopele a dat nastere unei idei de afaceri ingenioase ce ruleaza deja in Romania de cel putin un an de zile. Mai exact, inchirierea de spatii pentru depozitarea anvelopelor de sezon.

Asa cum pana acum existau parcari sau garaje inchiriate, de acum exista si servicii similare numai pentru pastrarea anvelopelor.

Iata mai jos care sunt principiile dupa care functioneaza aceasta idee de afaceri:

Anvelopele de vara sau de iarna, pentru a putea fi folosite de la un sezon la altul, trebuiesc depozitate in spatii adecvate, racoroase dar uscate, bine aerisite, ferite de lumina soarelui, intemperii si umezeala. De asemeni trebuie avut grija sa nu se deformeze, de aceea anvelopele se depoziteaza in anumite pozitii, intr-un fel cele cu janta, in altul cele fara janta.

De exemplu, cauciucurile fara janta nu se lasa agatate, pe cand cele cu janta pot fi depozitate si agatat, anvelopele fara janta nu se tin stivuite unele peste altele, cele cu janta pot fi depozitate astfel, etc.

Insa nu toti soferii au posibilitatea sa isi depoziteze corect anvelopele pe timp propriu si astfel 60% dintre anvelopele depozitate in beci, in garaj sau pe terasa, se deterioareaza de la un sezon la altul.

Aici intervine un serviciu nou aparut pe piata romaneasca: inchirierea de spatii pentru depozitarea anvelopelor.

Adica detinatorii unor spatii adecvate, se ofera sa iti depoziteze setul de anvelope de sezon la preturi ce variaza intre 150-200 lei/an pentru un set de anvelope, ceea ce pare profitabil pentru multi soferi avand in vedere ca un set nou casta cateva sute de euro si parca nu ai vrea sa risti sa dai banii astia la fiecare schimbare de anvelope de sezon….

Pentru a obtine un profit satisfacator, firmele care ofera astfel de servicii au investit in depozite cu capacitate mare de stocare a anvelopelor. De exemplu, Auto Soft Service Roti, una dintre primele firme intrate pe piata bucuresteana a depozitelor de anvelope, a investit 200 000 euro intr-un depozit cu o capacitate de 15 000 de anvelope, din care pana acum au fost ocupate 9 000 de locuri.

Insa acest gen de afacere poate fi pus pe picioare si cu investitii mai mici, ca o anexa a unui service auto sau a unei statii peco sau de vulcanizare sau poate fi chiar o afacere de familie, de sine statatoare.

Pentru promovare se pot folosi fluturasii lasati sub stergatoarele auto, afisele stradale, mica publicitate locala si promovarea pe langa service-uri, benzinarii si alte locuri frecventate de soferi.

Afacerea cu spatii pentru anvelope are cele mai mari sanse de reusita in orasele mari si aglomerate, unde nu toti soferii au spatiul necesar depozitarii anvelopelor de sezon.

Se estimeaza ca 10-15% dintre soferii bucuresteni au anvelopele tinute in astfel de „hoteluri auto” si doar 5% dintre cei din provincie, fapt absolut normal avand in vedere ca acest gen de afacere este abia la inceput de drum in Romania.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.