Afaceri cu covrigi

Covrigii la 1 leu sunt cel mai popular fastfood de pe piata romaneasca, ieftini si calzi ei potolesc rapid foamea cumparatorilor si cresc profiturile proprietarilor de covrigarii de mai bine de 100 de ani.

Pentru ca sunt ieftini si buni, covrigii s-au vandut mereu bine, mai ales in perioadele de criza ca cea pe care o traversam acum. Dintr-o suta de trecatori, intr-un vad comercial bun, cam 20-30 cumpara cel putin un covrig de la simigeriile aflate in acea locatie.

Inutil sa mai spunem ca o afacere cu covrigi se poate dovedi o idee banoasa daca sunt respectate cateva dintre conditiile minime descrise in randurile de mai jos.

Locatia

Alegerea locatiei reprezinta o decizie cruciala intr-o afacere cu covrigi.

O locatie buna este aceea cu trafic pietonal intens, langa scoli sau institutii cu numar mare de angajati.

Nu se recomanda zonele rezidentiale sau „cartierele de lux”, langa mall-uri sau magazine de fite.

De asemeni nu se recomanda sa deschideti o covrigarie noua langa alta veche, studiile au aratat ca in mare parte clientii nu migreaza ci raman fideli unui anumit producator.

Suprafata necesara unei covrigarii trebuie sa aiba aproximativ 24 mp si sa fie dotata cu un cuptor, malaxor, dulap de inox pentru depozitare si bineinteles apa curenta, canalizare, eventual gaze.

Vanzarea trebuie sa fie la fereastra, nu se recomanda covrigariile cu intrare. De asemeni zona de aprovizionare trebuie sa fie separata de zona cu vanzare.

Angajatii

Daca optati pentru o covrigarie moderna, dotata cu o linie de cuptor cu banda tip tunel, atunci personalul nu trebuie sa fie unul specializat, astfel de cuptoare coc singure, stiind cand covrigul este copt si cat timp trebuie tinut la cuptor.

Numarul adecvat de angajati este 2-3 pe fiecare tura iar salariile varizata intre 700 si 1500 lei, in functie de localitate.

Daca alegeti tineri absolventi de liceu care nu au mai lucrat nicaieri inainte, beneficiati de plata salariilor din partea statului timp de un an de zile.

Utilajele

Alegerea utilajelor este o decizie la fel de cruciala ca si alegerea locatiei.

Evitati alegerea cuptoarelor de pizza, o gresala pe care o fac multe covrigarii. Cuptoarele de pizza, daca sunt folosite la covrigarie, se uzeaza mult mai repede.

Pentru covrigarii cele mai recomandate sunt cuptoarele tip tunel, cu programare.

Cel mai bine se vand covrigii calzi si in special dimineata, trebuie sa tineti cont de acest pont atunci cand va programati perioadele de coacere.

Malaxorul, este un alt utilaj important, el este folosit la amestecarea cocai. Malaxoarele pentru covrigi au culoarea crem, cele pentru pizza au culoarea alba, este important sa alegeti utilajele specifice fiecarei afaceri pentru ca daca le folositi impropriu (adica cele de pizza la covrigi) se vor uza extrem de repede  si veti fi olbligat apoi la cheltuieli suplimentare cu inlocuirea lor.

Alte echipamente necesare sunt hota pentru evacuarea mirosurilor si a aburilor, fripteuza pentru oparirea covrigilor, spalatorul cu comanda la genunchi, masa de preparare, suport pentru prezentarea covrigilor etc.

Investitia initiala poate pleca de la 3-4 000 de euro si poate ajunge pana la 15 000 de euro in functie de echipamente, locatie etc.

Exista insa si francize de covrigarii (Petru, Gigi etc.) unde investitia initiala + taxa de franciza pot ajunge si la 20 000 de euro.

Profitul depinde foarte mult de la un oras la altul, de la un vad comercial la altul. O estimare realista ar fi undeva pe la 2-3 000 de euro pe luna, dupa ce scazi toate cheltuielile cu salariile, utilizatile si contributiile catre stat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Stelian Răspunde
    • covrigarie Răspunde
  3. Doina Tinte Răspunde
    • Ionut Răspunde
      • Anonim Răspunde
    • Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.