Afaceri de succes si planificarea lor

Ai deja o afacere activa sau vrei sa incepi o afacere noua, componentele unei afaceri de succes raman aceleasi. In primul rand vei avea nevoie de un plan de afaceri scris. Chiar daca ai inceput afacerea fara un plan asternut pe hartie, acum e momentul sa treci in scris un plan de afaceri.

Rolul unui plan de afaceri este acela de a oferi o viziune de ansamblu, de a reliefa cele mai mici detalii si limitele unei anumite afaceri sau idei de afaceri. Chiar daca un plan de afaceri nu va elimina riscurile afacerii, el te va ajuta sa le reduci semnificativ.

In afara planului de afaceri, alte elemente ale unei afaceri de succes sunt informatiile esentiale despre mediul in care afacerea ta opereaza. Este vorba de statistici de afaceri care sa inregistreze evolutia pietei, de informatii despre evolutia generala a economiei si cum poate aceasta evolutie sa influenteze afacerea ta.

Pe langa aceste informatii este nevoie si de compatibilitate. Adica de compatibilitatea dintre capacitatile, aptitudinile si resursele materiale ale antreprenorului si cerintele afacerii sale.

Cu alte cuvinte managementul afacerii este acela care confera succesul sau dimpotriva, esecul afacerii. Felul in care sunt stabilite si atinse telurile pe termen scurt si mediu este cheia unei afaceri de succes. Aceasta presupune din partea proprietarului afacerii capacitatea de a lua decizii potrivite, de a schimba sau adapta planul initial al afacerii atunci cand aceasta masura se impune.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.