Alegerea unui program de contabilitate, o misiune dificila

program de contabilitateUna dintre cele mai mari provocari ale unui antreprenor este organizarea. Gestionarea timpului si a banilor poate sa fie secretul unei afaceri de succes sau din contra, poate sa fie elementul care contribuie la insuccesul firmei.

Un software de contabilitate bun poate sa contribuie in mod direct, atat la gestionarea timpului, cat si la gestionarea banilor. Acesta ajuta la eliminarea erorilor contabile, pregateste antreprenorul pentru toate noutatile legislative si economiseste timp pretios. Provocarea cea mai mare este, insa, alegerea celui mai bun program de contabilitate.

Care sunt criteriile ce conteaza la alegerea programului de contabilitate, conform specialistilor?

Conform celor de la regnskabspiloten.dk, exista mai multe criterii care pot decide daca un program de contabilitate este bun sau nu. In general, eficienta este data de:

1. Arhitectura aplicatiei. Este indicat sa se mizeze pe o aplicatie online care poate sa fie accesibila de oriunde, insa exista si softuri care pot fi instalate pe computerul de la birou. Varianta online este, de cele mai multe ori, cea mai eficienta din motive de siguranta. Softurile online moderne salveaza toate documentele in cloud, ceea ce ofera siguranta. In plus, pot fi accesate de oriunde fara niciun fel de problema.

2. Legislatia. Alegerea unui soft de contabilitate trebuie sa tina cont de noutatile legislative. Practic, software-ul trebuie sa fie conform cu cerintele minime impuse de autoritati in momentul in care este utilizat. Exista inclusiv programe de contabilitate care ofera o sectiune cu noutati legislative si ajuta foarte mult antreprenorii inclusiv in zona de informare.

3. Investitia. Teoretic, un program de contabilitate bun costa. Practic insa, se poate alege si un program de contabilitate gratuit (regnskabsprogram) care sa ofere toate avantajele variantelor contra cost. De regula, cei care au incredere in produsul pe care il comercializeaza ofera o perioada de test in mod gratuit sau chiar un pachet gratuit pe termen nelimitat, in anumite conditii. Este bine sa se evite plata de la inceput pentru programul de contabilitate si sa se aleaga varianta gratuita pana in momentul in care afacerea ajunge pe noi culmi.

4. Parerea contabilului. Cel mai in masura sa aleaga programul de contabilitate este contabilul. Fie ca este vorba despre un contabil angajat full time la firma sau despre un contabil care se ocupa de mai multe firme, acesta poate sa spuna clar care este cea mai buna solutie si sa ofere indrumare. Pana una alta, el este cel care se va ocupa de intreaga contabilitate.

5. Suportul si planurile de dezvoltare. Nu in ultimul rand conteaza modul in care evolueaza firma care a produs programul de contabilitate. Este bine sa dispuna de un suport de cat mai buna calitate care sa rezolve orice tip de problema aparuta si de asemenea, este indicat sa fie disponibile planurile de evolutie ale firmei. Programele de contabilitate trebuie sa evolueze continuu, odata cu legislatia si cu mediul de afaceri, in conditiile in care piata este una cat se poate de dinamica si plina de surprize.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.