Atractii turistice in Stuttgart, Germania

Atractii-turistice-in-Stuttgart-GermaniaDesi Stuttgart, capitala statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei, este cunoscuta ca un centru comercial principal si locuinta a doi mari producatori de automobile, este, de asemenea, unul dintre orasele cele mai atragatoare din Germania pentru turisti. O pereche de muzee de arta remarcabile, doua muzee de automobile de ultima generatie, una dintre cele mai mari gradini zoologice din Europa, palatele somptuoase si una dintre cele mai mari piete de Craciun din Germania, atrag vizitatori pe tot parcursul anului. Atributele arhitecturale reprezinta stiluri baroce, art nouveau, moderniste si contemporane.

Stuttgart se afla pe un teren asemanator unui castron, aproape in intregime inconjurat de dealuri abrupte care sunt acoperite de paduri si vita de vie. Stuttgart este un oras foarte accesibil pentru turistii care aleg sa ajung acolo cu o firma de transport precum  waltrans.ro . Hauptbahnhof (gara principala), care este chiar in centru, ofera turistilor posibilitatea de a ajunge rapid la atractiile principale. Sistemul excelent S-Bahn este usor de utilizat si conecteaza centrul orasului de aeroport si atractiile turistice.

Muzeul Mercedes-Benz

Muzeul Mercedes-Benz celebreaza mai mult de 130 de ani de istorie a automobilelor, cu peste 1500 de exponate care acopera noua etaje, si care au pus inventia si dezvoltarea automobilului in contextul tehnologiei, al vietii cotidiene si al societatii din fiecare epoca.

In inima exponatelor se afla 160 de vehicule: unele dintre primele legende de curse auto construite vreodata, si prototipul masinilor viitorului. Printre masini se afla prima motocicleta din lume – un Daimler – din 1885, care nu are aproape nicio asemanare cu cea de azi, cu exceptia faptului ca are doua roti mari (de asemenea, are doua roti mici care arata foarte mult ca rotile de antrenament pentru copii). Nu trebuie sa fii neaparat pasionat de masini pentru a te simti bine in acet muzeu, dar pentru iubitorii de automobile, acesta si Muzeul Porsche, sunt cele mai bune muzee din Stuttgart.

Schlossplatz

Vestita Schlossplatz este punctul central al orasului. Inconjurat de cladiri care dateaza din trecutul Stuttgart, capitala ducala si regala, acest spatiu deschis este foarte bine folosit. Peluzele sale verzi si bancile sunt locuri populare pentru a te bucura de soare, iar gradinile sale sunt locuri placute pentru a te plimba pe vreme frumoasa. In noiembrie, piata devine o piata de Craciun pentru copii, cu un sat miniatural si un patinoar.

Palatul Ludwigsburg

La nord de Stuttgart, in micul oras Ludwigsburg, se afla Palatul Ludwigsburg, unul dintre cele mai mari si mai frumoase palate baroce din Germania, decorat in mod luxos. In decorarea apartamentelor sale private, Ducele Carl Eugen de la Württemberg nu a scutit nici o cheltuiala, punand in sarcina marelui pictor de fresce Matthaus Günther sa decoreze zidurile.

Wilhelma gradina zoologica si botanica

Astazi, una dintre cele mai mari gradini zoologice din Germania, cu peste doua milioane de vizitatori anual, Wilhelma Gradina zoologica si botanica a fost creata ca o resedinta privata regala pentru regele Wilhelm I. Printre numeroasele lucruri care fac aceasta gradina zoologica si botanica atat de remarcabila, este modul in care cladirile istorice fanteziste au fost repurtate ca decor pentru animale si plante.

Acestea sunt doar cateva dintre minunatele atractii turistice pe care le poti vedea in Stuttgart. Alege sa vizitezi acest oras extraordinar, si rezerva un bilet pentru transport persoane Romania- Germania, pentru a incepe cat mai curand calatoria ta spre locuri noi, pe care trebuie sa le vezi cel putin o data in viata.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.