Cauciucuri din sticle de plastic reciclate

Unul dintre cei mai importanţi producători de anvelope pe plan internaţional anunţă fabricarea de cauciucuri care conţin poliester din sticle PET reciclate, pe baza tehnologiei ContiRe.Tex.

Potrivit unui comunicat de presă al Continental, în acest moment, noile tipuri de anvelope sunt disponibile pentru dealerii din Europa.

În prezent, producătorul de anvelope premium oferă trei modele în cinci dimensiuni fiecare cu poliester din sticle PET reciclate: PremiumContact 6, EcoContact 6 şi anvelopa pentru toate anotimpurile AllSeasonContact.

Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fără un ciclu închis de reciclare, iar un set de anvelope standard pentru autoturisme foloseşte materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special inscripţionat pe peretele lateral („Conţine material reciclat”).

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia special dezvoltată ContiRe.Tex, ce foloseşte fire de poliester, care sunt obţinute din sticle PET uzate, fără etape chimice intermediare şi nereciclate în niciun alt mod.

Continental, companie fondată în anul 1871, oferă soluţii sigure, eficiente, inteligente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport.

În 2021, producătorul de anvelope a raportat o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 58 de ţări şi pieţe.

Conform datelor companiei, în perioada 1999 – 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România.

În România, Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în: Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. De asemenea, compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului trecut, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni, şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.