Ce trebuie sa stii despre creditele obtinute de la un IFN?

credit ifn onlinePentru un om de rand, care se straduieste sa isi asigure lui insusi si familiei sale un trai decent, industria financiara nu este atat de greu de inteles. Persoanele care se afla in situatia de a solicita ajutor financiar apeleaza de cele mai multe ori la un IFN online pentru ca astfel primesc suma necesara intr-un timp foarte scurt si fara a completa foarte multe acte, fara a face dovezi complicate, fara a solicita un girant.

Institutiile financiare nebancare sunt cele care asigura un credit rapid tuturor solicitantilor, fiind entitati, altele decat institutii de credit, care desfasoara activitate de creditare cu titlu profesional in conditiile stabilite de lege. Concret, un IFN este compania care ofera servicii financiare si care nu detine licente bancare, careia ii este interzisa acceptarea de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public.

Ce este un IFN si de ce sa apelezi la o astfel de institutie?

Un IFN este o institutie financiara nebancara care acorda, pe langa un credit nebancar de consum, ipotecar, imobiliar, microcredite, finanteaza tranzactii comerciale, asigura operatiuni de factoring, scontare sau forfetare, asigurand si leasing financiar in cele mai bune conditii.

Conform ziare.com, un IFN poate oferi, pe langa un imprumut urgent si garantii, asumare de angajamente de garantare, de finantare, acordand si credite cu primire de bunuri in gaz, respectiv amanetare prin case de amanet. In Romania IFN-urile se impart in cele inscrise in Registrul Comertului si cele inscrise in Registrul special al BNR. Pentru a functiona in calitate de IFN-uri, aceste institutii sunt supuse supravegherii si monitorizarii directe de catre BNR, sa indeplineasca anumite criterii de capital si actionarii IFN-urilor trebuie sa indeplineasca anumite conditii privind calitatea si stabilitatea financiara.

Rolul IFN-urilor in societatea romaneasca

IFN-urile au un istoric destul de recent, la momentul actual existand peste 140 de astfel de societati, ceea ce arata ca oamenii acorda din ce in ce mai multa incredere si apeleaza la acestea, din moment ce numarul bancilor abia depaseste 30. De asemenea, aceste institutii au un rol foarte important in societatea romaneasca actuala, pentru ca serviciile oferite sunt adaptate nevoilor si necesitatilor majoritatii romanilor.

In timp ce bancile ofera un set stufos de termeni si servicii prestabilite care nu pot fi modificate, IFN-urile au oferte variate si isi adapteaza produsele pentru a raspunde nevoilor specifice pe care le au clientii. Multe persoane care nu gasesc ajutor si sprijin la banca, pot gasi ajutor la un IFN. Rolul acestor societati este acela de a aloca resurse persoanelor fizice si juridice care se afla in dificultati financiare. Oferindu-le servicii, directionandu-le resursele si eforturile catre nevoile individuale ale clientilor, IFN-urile creeaza un sector competitiv in domeniul financiar.

In concluzie, diferentele dintre banci si credite sunt destul de mari, iar sprijinul acordat de aceste institutii nebancare este intotdeauna preferat de catre clientii aflati in impas financiar.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.