Coroana sau implant dentar, ce alegem?

Carii dentare, dinti devitalizati sau rupti…un dinte deteriorat poate deveni rapid problematic si atunci trebuie sa rezolvam problema cu ajutorul unei coroane sau unui implant dentar. Daca nu stii care sunt diferentele intre o coroana si un implant dentar citeste randurile de mai jos.

Este extrem de important ca, in cazul unui dinte rupt sa nu lasi problema sa se agraveze si sa actionezi rapid pentru a preveni eventuale probleme ulterioare. Un dinte cariat, deteriorat poate:

– Sa strice aspectul estetic al danturii;
– Sa provoace dificultati la mestecare;
– Sa provoace o deteriorare a osului maxilarului;
– Sa afecteze gingiile;

In ce cazuri se recomanda coroana dentara?

Coroana dentara inveleste partea vizibila a unui dinte si are rolul de a:
– Restaura un dinte puternic afectat de o carie;
– Acopere un dinte rupt si sa restaureze forma sa de origine;
– Sa evite deteriorarea si mai tare a unui dinte stricat sau rupt;
– Sa infrumuseteze zambetul;

Coroana dentara acopera deci dintele stricat, deformat sau colorat si il protejeaza de infectii.

In ce cazuri se recomanda implantul dentar?

Daca radacina dintelui nu mai poate fi folosita din cauza ca este mult prea deteriorata atunci medicul stomatolog va scoate dintele si il va inlocui cu un implant dentar. Un implant este o radacina artficiala in forma de surub, integrat direct in osul maxilarului pentru a inlocui radacina care lipseste. Masoara intre 6-16 milimetri.

Principala diferenta dintre coroana dentara si implantul dentar este pretul. O coroana dentara costa in jur de 500 – 2500 lei. Pretul variaza in functie de materialul din care este realizata coroana dentara.

Implantul dentar de calitate costa in jur de 650 de euro dar se poate ajunge chiar si la pretul de 1500 de euro in functie de manopera si de materialele folosite in timpul interventiei de inserare a implantului.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.