Cosmetice naturale fabricate la domiciliu

Fabricarea de cosmetice naturale la domiciliu, poate fi o activitate distractiva, reconfortanta si profitabila in egala masura.

Sapunuri rafinate, parfumuri, uleiuri de corp si lista poate continua, toate pot fi create in mod artizanal, promovate si apoi vandute sub un brand personal, in vederea obtinerii unui profit.

Sunt zeci de persoane care fac deja asta cu succes!

Desi nu este la fel de complicat pe cat pare, fabricarea unor produse cosmetice originale, naturale si homemade, nu este chiar floare la ureche.

Iata mai jos ce ar trebui sa stii despre acest subiect, care sunt oportunitatile  si provocarile unui astfel de business de familie.

Cosmeticele reprezinta o industrie in sine, o industrie de sute de milioane de euro anual, si nu trebuie sa fii nici geniu, nici inventator pentru a-ti lua partea ta din aceasta felie.

Afacerile cu produse cosmetice sunt atat de variate incat lasa loc pentru o paleta forte larga de oportunitati, de la mari branduri ca L` Oreal, Bourjois sau Avon, pana la magazine virtuale (cum este spre exemplu magazinul Sanflora, pe piata romaneasca).

Dar sa revenim la cosmeticele naturale produse artizanal…

Pentru inceput documenteaza-te cu privire la modul in care se pot obtine. Uleiurile de cocos, de masline, de palmier, florile, alcoolul, lamaie, apa, sunt doar cateva din ingredientele necesare fabricarii de parfumuri sau sapunuri de casa. Ca si ustensilele necesare (vase de sticla, blender, folie de plastic, forme, oala de inox etc.), aceste ingrediente insirate mai sus sunt destul de usor de procurat din comert si sunt destul de accesibile ca pret.

Citeste tot ce poti gasi pe internet (si slava Domnului, ai ce citi) despre retete si moduri de preparare, documenteaza-te temeinic, fa-ti o lista completa cu tot ce ai nevoie pentru a produce cu mainile tale prima crema, primul parfum sau primul sapun handmade, si experimenteaza.

Experienta creaza perfectiunea…

Odata ce capeti indemanare si realizezi produse tot mai reusite (eventual, prin incercarea diverselor combinatii ajungi la o formula originala), poti incepe sa te ganesti si la afaceri.

Segmentul de piata

In primul rand trebuie sa iti alegi nisa sau segmentul de piata pe care vrei sa-l cuceresti.

Asa cum spuneam la inceputul articolelor, piata cosmeticelor este una uriasa, populata cu branduri de rasunet mondial. Ca sa poti supravietui pe aceasta piata, ai nevoie de produse bine tintite, adresate unui grup foarte clar.

Nu ai nicio sansa daca produci si vinzi „de toate pentru toti”, solutia este sa vii cu produse de nisa, care fie nu mai exista, fie sunt foarte putine pe piata.

Poti pune accentul pe produsele cosmetice 100% naturale. Nisa bio este una foarte cautata in zilele noastre, cand toata lumea este satula de E-uri si produse chimice industriale.

Pedaleaza pe caracterul 100% natural al produselor si tinteste acei clienti exclusivisti care pun pret pe produsele naturiste si tin la sanatatea lor.

Vei avea astfel sanse mult mai mari sa te faci remarcat(a) pe piata, decat daca ai vinde niste produse identice cu alte cateva milioane existente deja.

Promovarea

Promovarea reprezinta o mare provocare pentru orice afacere aflata la inceput de drum.

Cel mai probabil, primii tai clienti vor fi cei din anturajul si cercul tau de prieteni, dar daca vrei sa obtii un profit viabil, va trebui sa privesti dincolo de ei.

Un magazin stradal ar putea parea o alegere naturala, dar s-ar putea sa nu fie tocmai lozul castigator. Un astfel de magazin inseamna cheltuieli cu chiria, amenajarea spatiului si utilitatile. Ai putea scapa de aceste batai de cap daca ai alege ca prim pas nu un magazin stradal ci unul virtual.

Din start ai acces la o piata virtuala de milioane de utilizatori, este mult mai ieftin si iti raman astfel bani pentru promovare.

Retelele de socializare, site-urile si forumurile de specialitate, precum si campaniile de promovare PPC (recomand in special sistemul Google Adwords si promovarea prin serviciul special oferit de Facebook) sunt cele mai indicate strategii in online.

Odata cu primele comenzi creste si increderea in propriile forte. In acest stadiu, deja te poti gandi si la alte canale de distributie, parteneriate cu diverse magazine de specialitate, supermarketuri si chiar colaborari cu firme mari din domeniul cosmeticii.

Cel mai motivant este sa te inspiri din povestile reale ale celor care au batut deja acest drum al succesului, insa despre astfel de antreprenori la domiciliu, vom vorbi pe larg in articolele viitoare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.