Beneficiile aparatului dentar la copii. Recomandările medicului

C1. DentaClinic@implant dentar ValceaAtunci când vorbim de dantură, ne gândim atât la partea estetică, cât și la sănătatea noastră, iar în acest caz nu vorbim doar de sănătatea cavității bucale, ci de sănătatea întregului organism. Acesta este și motivul pentru care trebuie să învățăm copii cât de importantă este igiena dinților și care sunt consecințele unei igiene necorespunzătoare.

Pe lângă importanța igienei dentare, cei mici trebuie să înțeleagă și cât de importante sunt consulturile periodice, pentru diagnosticarea și tratarea din timp a diferitor probleme. Și cum 1 din 2 copii are nevoie de aparat dentar, vizita în cabinetul ortodontului încă de la vârste fragede este cu atât mai importantă pentru ca micuțul tău să aibă un zâmbet frumos și sănătos. Dacă am ajuns la acest capitol, și anume aparatul dentar, îți vom prezenta care este rolul acestuia, dar și care sunt recomandările medicilor:

Care este rolul aparatului dentar?

Este deja binecunoscut faptul că aparatul dentar așează dinții în poziția lor corectă, în acest fel, obținându-se un zâmbet frumos. Pe lângă partea estetică, aparatul dentar are rolul de a corecta diferite anomalii dentare, precum suprapunerea dinților sau lipsa spațiului dintre aceștia, anomalii ce îngreunează procesul de igienizare al dinților. În acest fel, și mușcătura va fi corectată, dar și igienizarea dinților se va putea realiza mult mai ușor.

Când trebuie purtat aparatul dentar?

Aparatul dentar poate fi purtat la orice vârstă, atât de copii, cât și de adulți. În cazul adulților, acesta trebuie purtat o perioadă mai lungă de timp, din cauza faptului că procesul de corectare a poziției dinților se va realiza mai greu. Din acest motiv, este indicat să se apeleze la aparat dentar încă de la vârste fragede, specialiștii recomandând ca primul consult în acest sens să se realizeze la vârsta de 7 ani.

Ce aparat dentar este potrivit pentru copilul meu?

Pentru a alege aparatul dentar potrivit pentru copilul tău, trebuie să știi că există două tipuri, și anume aparatul dentar fix și aparatul dentar mobil. Cel de-al doilea tip de aparat dentar este utilizat în cazuri foarte rare, putând fi purtat încă de la vârsta de 4 ani. Pe de altă parte, aparatul dentar fix este utilizat cel mai des, fiind recomandat atunci când copilul are peste 8 ani. Acesta trebuie purtat între 18 luni și 2 ani.

Copilul meu poate mânca orice dacă poartă aparat dentar?

Chiar dacă în prima fază te vei gândi că cel mic va trebui să țină un regim alimentar strict, lucrurile sunt mai simple decât crezi. Atunci când poartă aparat dentar, copilul va trebui să evite consumul de alimente înghețate, dar și de alimente foarte tari, crocante sau lipicioase. De ce? Aceste alimente pot deteriora brackeții. În plus, trebuie să ții cont de un aspect foarte important, valabil chiar dacă cel mic poartă sau nu aparat dentar, și anume igiena.

Așadar, aparatul dentar este foarte important pentru ca micuțul tău să aibe un zâmbet frumos, dar și pentru ca mușcătura să fie una corectă, iar sănătatea cavității bucale să nu fie în pericol. Așa că, nu mai sta pe gânduri și dă o fugă cu cel mic la medicul dentist.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.