Sfarsitul Economic al Lumii

Va veni in 2013, cel putin asta sustine finantistul Nouriel Roubini, mai cunoscut dupa porecla de Doctor Doom, cu care s-a ales dupa ce previziunile sale despre ciza care a lovit lumea in 2008, s-au adeverit.

Acesta afirma ca actuala revenire a economiei este una artificiala, ca tarile afectate de criza nu fac decat sa-si mascheze problemele alegand sa isi rostogoleasca in continuare datoriile pentru viitor. Cu alte cuvinte varful crizei inca nu a lovit iar faptul ca guvernele prefera sa se comporte in continuare in mod iresponsabil nu face decat sa agraveze situatia si sa dea noii crize o putere de soc si mai mare.

Nouriel Roubini alias Doctor Doom:

„Predicţia mea legată de furtuna perfectă nu va avea loc în acest an şi nici anul viitor, ci în 2013, deoarece cu toţii îşi rostogolesc mai departe problemele„, sustine Doctor Doom si continua: „Acum avem probleme în SUA de după alegeri dacă nu ne rezolvăm problemele fiscale. China se supraîncălzeşte… într-un final vom avea o cădere dureroasă.

Roubini are chiar si o recomandare pentru Romania: „nu va grabiti sa adoptati moneda Euro!”.

Iata ca nu a trecut decat o luna de la afirmatiile lui Nouriel Roubini si aflam ca Italia si Spania se confrunta cu o situatie delicata, ca Grecia a ales sa scape de datoria uriasa facand alte datorii, o solutie de moment si mai mult, SUA ar fi intrat in faliment daca nu ar fi luat decizia de a ridica plafonul de indatorare, cu alte cuvinte de a tipari dolari, iarasi o solutie de moment care nu rezolva fondul problemei ci trateaza doar simptomele agravand in realitate boala de care sufera economia americana.

In aceste zile ratingul economiei americane a scazut de la AAA la AA+ si chiar in urma cu cateva ore a avut loc o importanta intalnire cu usile inchise a bancherilor de top din Europa in timp ce investitorii si expertii din intreaga lume asteapta cu sufletul la gura sa vada cum vor reactiona bursele internationale la deschiderea de luni, vizavi de scaderea ratingului economiei americane (care nu a mai fost la acest nivel scazut din timpul celui de al doilea razboi mondial).

In aceste conditii ne intrebam daca nu cumva „furtuna perfecta” de care vorbeste Dr. Doom va schimba din temelii lumea asa cum o stim noi astazi, daca nu cumva atat ideea de capitalism cat si cea de democratie au devenit perimate si omenirea este in pragul unei mari prefaceri socio-economice?

Cu siguranta anii care vor urma ne vor oferi un raspuns dar s-ar putea sa fie prea tarziu pentru multi dintre noi care vor fi luati pe nepregatite.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Minona Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.