Cum sa-ti transformi apititudinile intr-o afacere

Te-ai descis sa incepi o afacere, te-ai hotarat sa intri in randul celor care isi fac singuri soarta si sa fii propriul tau sef. Foarte bine, dar care va fi pasul urmator? Una dintre cele mai importante intrebari care se pun in astfel de situati este ce anume vrei sa faci cu adevarat? Foarte multi oameni doresc sa-si inceapa propria afacere, unii dintre ei se gansesc la asta de ani buni, insa foarte putini dintre acestia au o idee clara despre ce fel de afacere ar putea demara.

Sa incepi o afacere fara sa ai o imagine clara asupra a ceea ce vrei sa faci, este o metoda foarte riscanta de a incepe. Despre ce anume urmeaza sa fie afacerea pe care vrei sa o demarezi trebuie sa fie decis de aptitudinile tale.

Majoritatea oamenilor au aptitudini legate de una dintre cele trei categorii:

Productie bruta, Servicii de reparatie si intretinere si Domeniul Social.

Unii se incadreaza in toate cele trei categorii principale de mai sus.

Productia bruta si serviciile de reparatie si intretinere sunt domeniile celor carora le place sa mestereasca, a celor carora le place munca bruta, cu bratele. In general acesti oameni, in copilarie sau chiar si ca adulti, au o inclinatie spre a dezmembra obiecte, a le studia compozitia, a incerca sa la imbunatateasca.

Cei care sunt atrasi de domeniul social sunt in general buni comunicatori, le place munca intelectuala, le place sa cunoasca oameni noi, sa discute si sa schimbe impresii.

Afaceri profitabile exista in oricare dintre cele 3 categorii prezentate mai sus. Tot timpul va fi nevoie si de productie bruta si de reparatori si de industria mass mediei sau divertismentului.

Odata ce ti-ai dat seama unde te incadrezi, va trebui sa cauti mai adanc in experienta si aptitudinile tale. Ce iti place cel mai mult sa faci, la ce anume te-ai evidentiat in trecut, daca ai luat vreodata vreun premiu, pentru ce anume l-ai luat, cum ai putea sa transformi aceste calitati ale tale intr-o afacere de succes.

De exemplu, te pricepi la reparatii, servicii de instalator sau electrician. Stii sa repari televizoare, computere sau esti pasionat de softwere si programare. Ori poate te incadrezi in domeniul social, esti un bun negociator, stii sa promovezi un produs, poti sa creezi o reclama puternica sau o adevarata strategie de promovare.

Incepe cu aptitudinile si calitatile care te avantajaza, in jurul lor iti vei putea crea propria afacere de succes, e mult mai usor sa pornesti de la ceva la care te pricepi deja decat sa incepi o activitate despre care habar nu ai cu ce se mananca.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.