Jenant! Cursuri de cerșetorie predate la un simpozion de arte și meserii țigănești!

Pentru ca nu au stiut ce sa faca, mai multi rromi, invitati sa predea cursuri de arte si meserii traditionale tiganesti, s-au apucat sa-i invete pe cursanti tehnici de cersetorie moderna.

cursuriAstfel, unul dintre invitati, prezentat ca mester traditional din zona Muresului, le-a aratat celor prezenti la eveniment cum a reusit sa stranga la Paris zeci de mii de euro doar din cersetorie, fara sa-i mai puna la socoteala pe cei din mici furturi si gainarii:

„Francezii e oameni milosi, daca stii sa ii gadili la coarda sensibila. Totul e mesajul non-verbal pe care il transmiti prin gesturi si prin felul in care arati.

Aici fiecare are propriul sau stil, originalitatea si creativitatea sunt cheia succesului!

Acum merge foarte bine pe Franta si pe tot Occidentul, sa te dai ca esti refugiat din Siria. Primesti bani, mancare, haine si tot ce vrei. Asta cu refugiatul e cea mai tare acum, rupe tot!

Dar cum va spuneam, sunt multe metode si fiecare e cu stilul sau, stii ce zic?

Eu de exemplu, ma dau drept un cantaret talentat fara noroc. Iau un acordeon si un catel mai pricajit si mimez un cantec, doua-trei note acolo, ca nu stiu mai multe.

Si uite asa se face banu tata!”

Le-a explicat cursantilor Napoleon Bamboi, zis Acordeon.

Evenimentul s-a desfasurat la Sibiu si a fost organizat pe bani europeni de o fundatie care se ocupa de integrarea in societate a rromilor.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.