Este apa sarata eficienta impotriva constipatiei?

Apa sarata a devenit un remediu popular, un remediu natural pentru a trata constipatia si pentru a detoxfia corpul. Este o metoda cunoscuta sub numele de “clatire cu cu apa sarata” si adeptii afirma ca este eficienta pentru a detoxifia colonul. Este acesta un remediu eficient impotriva constipatia?

Acest tratament consta in a bea un amestec de apa calduta cu sare de mare sau cu sare fara iod. Aceasta combinatie ne ofera o bautura laxativa care favorizeaza scaunul. Efectele sale se produc in general la o jumatate de ora – ora dupa consum sau uneori este nevoie de si mai mult timp, in functie de fiecare persoana in parte. Insa, pentru moment nu exista niciun fel de dovada stiintifica cu privire la eficienta acestui remediu.

Acest remediu este recomandat adesea persoanelor care sufera de constipatie cronica sau de scaun neregulat. Este, in egala masura folosit ca si supliment in cadrul unor regimuri detox. In alte cazuri, este contra-productiv.

Corpul se detoxifica

Unul din motivele pentru care efectele apei sarate asupra constpatiei sunt in egala masura discutate este capacitatea corpului de a se curata. Chiar daca aceasta metoda este atragatoare datorita efectelor pozitive presupuse in majoritatea din cazuri este inutila. Atata vreme cat obiceiurile bune de viata sunt mentinute, in special in ceea ce priveste alimentatia, organismul poate elimina deseurile si toxinele fara probleme.

Pentru a trata o constipatie sunt necesare luarea urmatoarelor masuri: schimbarea modului de viata, un aport suficient de fibre si de lichide. Curele de detox cu apa sarata si alte planuri similare necesita o supraveghere medicala. Medicul specialist este cel care va determina daca persoana in cauza este sau nu apta pentru un astfel de remediu.

Care sunt riscurile acestui remediu?

Efectele secundare pot fi lejere dar si grave deopotriva. Aceasta bautura provoaca adesea greturi si chiar varsaturi. In plus, daca este tinut mai mult timp, acest tratament poate provoca oboseala, confuzie, convulsii, spasme musculare, tensiune arteriala.

Sursa: https://amelioretasante.com/eau-salee-est-ce-efficace-contre-la-constipation/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.