Senzatia de junghiuri in cap

Junghiurile la cap, desi mai rare decat cele de spate, pot fi la fel de suparatoare mai ales daca se manifesta cronic.

junghiuri in capCauzele lor pot fi multiple si variate, la fel ca si problemele de sanatate pe care le pot ascunde. Tocmai din aceasta cauza ele trebuie luate in serios si investigate din timp pentru ca sunt cazuri in care o investigatie timpurie poate face diferenta dintre viata si moarte.

Cand vorbim de simple migrene si cand de probleme grave de sanatate?

Majoritatea junghiurile sau intepaturile la cap sunt de regula nevralgii (dureri) ale cutiei craniene, deci ale oaselor si muschilor si nu ale creierului.

Senzatia de intepatura pe diverse portiuni ale capului (stanga, dreapta, la ceafa sau in crestet), are de regula cauze relativ banale, simple raceli, sau afectiuni ale sistemului osos si/sau nervos.

Aici pot intra o serie larga de boli cronice dar care nu pun in pericol viata (spondiloza, osteoporoza, etc.) sau pur si simplu pot fi cauzate de o pozitie incomoda avuta in timpul somnului.

Senzatia de cap strans cu o banda puternica este una dintre cele mai intalnite nevralgii craniene.

Si aici cauzele pot fi multiple insa de obicei este vorba de contractarea muschilor cutiei craniene care preseaza asupra craniului.

Acest fenomen este cauzat de cele mai multe ori de stres si oboseala (numarul mare de ore petrecute la calculator sau la televizor, dormit insuficient sau diverse probleme cotidiene). Tehnicile de relaxare, masajul si un stil de viata adecvat, rezolva de regula aceste probleme nu foarte grave.

O aspirina sau un nurofen pot fi de asemeni solutiile salvatoare in astfel de circumstante.

Uneori durerile de cap pot fi insotite de durerea unui dintre globii oculari. Acest tip de junghiuri poate fi cauzat de vant/curent si de un somn insuficient.

Atunci cand durerile sau junghiurile de cap sunt insotite si de alte simptome, cum ar fi cresterea pulsului sau a tensiunii arteriale, amortirea anumitor parti ale corpului, greturi, ameteli, pierderea temporara a vederii, dureri si furnicaturi la nivelul membrelor, atunci cauzele pot fi in interiorul cutiei craniene si se impune de urgenta un consult medical de specialitate (la neurologie).

In aceste situatii cauzele durerilor pot fi tulburarile de vedere, hipertensiune, accidente vasculare sau chiar tumori pe creier.

Orice durere de cap care tine mai mult de 2-3 zile ar trebui investigata medical.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.