Alertă în Vaslui! Zeci de persoane intoxicate cu oxid de hidrogen

Situatie dramatica in judetul Vaslui unde mai multe persoane, din localitati diferite, s-au prezentat la spital cu o intoxicatie grava.

Pacietii prezinta stari de nervozitate si nedumerire, fenomene de sevraj alcoolic, greturi si dureri de cap de la diverse oxid de hidrogenlovituri incasate in ultimele zile dar care abia acum incep sa se simta. Sunt simptome specifice intoxicatiei cu oxid de hidrogen (H2O), substanta cunoscuta si sub denumirea populara de țuică de ploaie.

Cu totii sustin ca au baut un lichid inodor, incolor, foarte asemanator cu tuica la prima vedere.

Am iesit azi-dimineata in gradina ca omul. Cand dau sa intru in casa vad pe pervaz o sticla cu dop de hartie, plina cu un lichid transparent. Jurai ca-i tuica!

Scot dopul si iau o inghititura zdravana. Nu va spun ca am cazut ca secerat? Nu mai stiu nimic de mine din momentul ala pana m-am trezit aici, pe un pat de spital de la Judetean.

Isi aminteste cu groaza Trandafir Ascroafei, unul dintre cei intoxicati.

Povestea lui este similara cu cea a celorlalti pacienti. Cu totii au gasit lichidul cu pricina prin casa, in sticle fara nicio eticheta sau cu etichete inselatoare.

Nu este clar in ce conditii a ajuns substanta in gospodariile oamenilor insa autoritatile au demarat deja o ancheta pentru a elucida cazul.

Doctorii avertizeaza ca oxidul de hidrogen (H2O), este o substanta deosebit de periculoasa care in timp corodeaza inclusiv fierul si in cazul unor imersii in acest lichid, exista chiar riscul de înec.

In Vaslui oxidul de hidrogen este folosit in mod traditional indeosebi la spatalul vaselor si uneori chiar al rufelor si doar izolat apar cazuri de intoxicare cu aceasta substanta.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.