Finantarea unei afaceri

Esti in cautarea unei surse de finantare pentru afacerea ta? Multi alti antreprenori au aceeasi problema: gasirea unei surse de finantare a afacerii. Lipsa fondurilor suficiente este al doilea mare pericol ce poate pandi o afacere, dupa managementul defectos.

Fie ca esti la inceput de drum si ai nevoie de finantare pentru deschiderea unei afaceri, fie ca ai deja o afacere si ai nevoie de capital pentru extinderea ei, gasirea unei surse de finantare este esentiala.

Exista doua mari surse de finantare ce pot fi impartite in functie de provenienta lor: contractarea de credite de la banci sau alte institutii abilitate si a doua, gasirea de investitori.

Fiecare din aceste 2 mari surse de finantare a unei afaceri au avantajele si dezavantajele lor, punctele lor forte sau neajunsurile specifice. In functie de nevoile afacerii si de planurile de extindere se alege una sau alta dintre cele doua mari tipuri de finantare, insa ambele au cateva lucruri in comun. In primul rand, inainte de apela la o sursa de finantare va trebui sa devinesti nevoia de finantare.

De ce suma ai nevoie, care sunt riscurile, in ce stadiu de dezvoltare se afla acum afacerea, cat de bun este planul tau de afaceri si asa mai departe. Aceste dari de seama trebuiesc depuse spre analizare partii de la care soliciti finantarea. Desigur exista firme specializate care se ocupa de intocmirea acestor declaratii si documente, nu intram acum in detalii, insa planificarea pana in cele mai mici detalii si evaluarea realista a riscurilor existente, sunt cruciale atunci cand va hotarati sa apelati la solutiile de finantare a afacerii.

De asemenea, in cazul firmelor nou infiintate, bancile vor acorda finantare doar dupa o analiza atenta a documentelor pentru a se convinge ca isi vor putea recupera banii, la fel sta situatia si in cazul finantarilor europene. Dar nu va faceti griji, daca proiectul este bun, puteti apela la serviciile de consultanta ale firmelor specializate care va pot intocmi documentele necesare aprobabrii creditelor.

Si totusi obtinerea finantarii pentru afacerea ta, nu rezolva de la sine toate problemele. Finantarea afacerii nu poate da rezultatele scontate fara o echipa manageriala capabila sa gestioneze eficient noile fonduri. In caz contrar nu doar ca nu va veti atinge obiectivele propuse dar riscati sa ramaneti cu datorii si sa se aleaga praful de intreaga afacere.

Sfatul nostru este sa lasati finantarea afacerii din surse externe drept ultima solutie, cea mai sigura sursa de finantare ramane autofinantarea, adica reinvestirea in dezvoltare a propriului profit.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.