conturi online in valuta rapid

Aplicatiile pentru smartphone, oportunitati de business

Evolutia tehnologiei atrange dupa sine evolutia pietei si a mediului de afaceri.

Desi gadget-urile si produsele IT sunt de utlima generatie, fenomenul in sine este vechi de cand lumea, tot timpul tehnologia scotand de pe piata afacerile trecutului si facand loc afacerilor viitorului.

La fel se intampla azi cu smartphone-urile a caror popularitate a creat o noua piata, aceea a softurilor si aplicatiilor (de la GPS, jocuri – vezi in acest sens aplicatia pentru basme si povesti prezentata pe larg intr-un articol de pe site-ul Recommand – sau aplicatii pentru basme si povesti, pana la facilitati sofisticate cu utilitate in medicina preventiva sau platforme de tranzactionare la bursa).

Iata cum arata afacerile inteligente ale anului 2014 si ale viitorului.

Industria softurilor pentru telefoane inteligente, o reediteaza in linii generale pe cea a softurilor pentru PC din anii `90 care a generat milioane si miliarde de dolari pentru marii producatori.

Insa de atunci pana acum unele lucruri s-au mai schimbat. Tot mai multi indivizi particulari au inceput sa aiba acces la „mijloacele de productie” ale erei digitale (un veritabil marxism virtual 🙂 ) astfel incat productia de softuri si aplicatii nu a mai ramas concentrata in mana unor mari companii de softuri ca inainte.

Practic un dezvoltator amator are acces la aceeasi piata globala, reprezentata de mediul virtual, ca si o mare companie IT.

Orice pusti tocilar, cu acces la internet si cu o pasiune pentru programare, are azi sansa de a deveni creatorul unui soft de succes pentru smartphone.

Acesta este si cazul lui Nick D`Aloisio, un tanar britanic, care, la doar 17 ani, a devenit milioanr in dolari dupa ce aplicatia sa, Summly, a fost achizitionata de gigantul american Yahoo!

Vezi si:  Afaceri produse bio

Summly este o aplicatie care comaseaza paragrafe si calupuri de articolele in asa fel incat sa se incadreze armonios in ecranul unui smartphone.

Softul permite accesarea mai rapida a informatiei, facand-o totodata mai simplista si mai eficienta.

Totul a inceput in 2011, cand, la doar 15 ani, Nick a creat aplicatia intr-o noapte de insomnie.

Pana atunci Nick era un pusti ca oricare altul. Un adolescent tipic din Londra, dintr-o familie de conditie medie

In 2012, la un an de la lansare, aplicatia era deja descarcata de milioane de utilizatori si a atras astfel atentia celor de la Yahoo! care au inceput primele tatonari cu creatorul softului.

In 2013, tanarul de 17 ani a batut palma cu cei de la Yahoo! si a acceptat targul: vinderea aplicatiei pentru o suma cu multe zerouri si angajarea lui la compania americana, departamentul de aplicatii si softuri.

Desi oficial suma pentru care s-a efectuat tranzactia a ramas confidentiala, dar surse apropiate lui Nick au dezvaluit ca suma ar fi in jur de 30 de milioane de dolari.

Astazi Summly poate fi descarcat de pe pagina Yahoo.com.

Exemplul de mai sus nu este nici pe departe unul singular (poate doar in ceea ce priveste suma tranzactionata si varsta frageda a protagonistului) ci face parte dintr-o tendinta bine cunoscuta pe piata software.

Sunt zeci de tineri in lumea intreaga, produsi ai erei informationale, care, folosind parghiile acestei epoci, au reusit sa acumuleze inca de pe bancile scolii mari sume de bani, mai mult decat au reusit parintii lor intr-o viata intreaga.

Au reusit asta tocmai pentru ca au folosit tehnologiile It care au crescut odata cu ei.

Vezi si:  Afaceri cu miere - oportunitati si perspective

In acelasi timp, generatia parintilor lor, a avut dificultati mult mai mari pana ce a reusit sa se deprinda cat de cat cu noile instrumente oferite de era Internetului. Si daca importanta adaptarii este importanta pentru a nu se casca o prapastie intre generatii, ea este cruciala in lumea afacerilor.

Generalist si simplist, micile afaceri au in faţa lor doua optiuni principale: ori se adapteaza la noile conditii (in speta la folosirea tehnologiei de ultima generatie) si reusesc sa isi mentina sau chiar sa isi sporeasca prezenta pe piata, sau raman ancorate in tehnologia trecutului si se plafoneaza sau dispar.

Acest scenariu s-a repetat de nenumarate ori in istorie, ori de cate ori omenirea a ajuns la o mare rascruce tehnologica, la fel cum este si cazul perioadei pe care o traversam acum.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

1 thought on “Aplicatiile pentru smartphone, oportunitati de business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.