Importanta alegerii unei alarme bune

Cu o piata de accesorii auto inundata de o multime de produse, e tot mai dificil sa faci diferenta dintre produsele de calitate si chinezariile contrafacute.

Alarmele auto nu fac exceptie de la aceasta regula iar daca tii la siguranta masinii tale atunci randurile de mai jos sunt scrise pentru tine.

Iata ce trebuie sa stii daca ai de gand sa investesti intr-o alarma auto.

Desi toate alarmele emit semnale acustice si luminoase similare, exista mai multe tipuri (ce pot fi achizitionate inclusiv online de pe magazine virtuale de specialitate cum este Car Sound spre exemplu) in functie de tehnologia incorporata:

  • alarme cu senzori de perimetru
  • alarme cu senzori volumetrici
  • alarme cu functia de pornire a motorului autoturismului
  • alarme cu senzori de soc
  • alarme cu pager (la care telecomanda clasica este inlocuita cu un pager)

In functie de capacitatile alarmei si de buget, clientii fac cea mai buna alegere pentru masinile lor.

Dar chiar asa sa fie oare?

Cu totii recunoastem sunetul alarmelor auto. In peisajul urban, sirenele specifice acestor dispozitive instalate pe automobile au devenit deja “zgomot de fond”. Asa ca era necesar ca un astfel de accesoriu sa faca mai mult decat sa alerteze, mai ales ca alertele acustice de gen s-au dovedit in repetate randuri false.
Cea mai noua tehnologie specifica segmentului transforma alarma auto intr-un sistem complex de securitate, astfel ca un model nou de alarma auto este dotat cu senzor de soc, care avertizeaza detinatorul atunci cand masina este lovita, senzor antitractare, necesar pentru prevenirea furtului rotilor sau furtului prin ridicarea autovehiculului, senzor de geam spart, care detecteaza tentativele de spargere a geamurilor, si senzor de perimetru, care genereaza semnale acustice atunci cand o persoana se apropie prea mult de masina sau cand este detectata miscare in interiorul autovehiculului.
In alegerea celui mai potrivit model de alarma auto pentru masina pe care o conduceti, primul pas este sa stabiliti, pe langa toate aceste optiuni de securitate, functiile de care aveti nevoie.

De exemplu, alarmele fabricate de Viper – unul dintre producatorii recunoscuti in acest domeniu – dispun de multiple functii accesibile chiar din telecomanda: soferul poate porni motorul, poate deschide portbagajul fara dezarmarea sistemului, poate aprinde farurile sau poate controla geamurile fata / spate direct de pe acest dispozitiv auxiliar modulului deja instalat pe masina.

Mai mult, cand afara sunt temperaturi deloc confortabile, detinatorul poate porni de la distanta aerul conditionat pentru a crea climatul dorit in interiorul masinii.
In cazul activarii unuia dintre senzori, dupa initierea alertei acustice, utilizatorul poate primi un mesaj detaliat pe pagerul conectat la sistemul de securitate. Aceasta optiune va va avertiza in timp util oricand masina dumneavoastra este in pericol.
Securitatea propriei masini este o prioritate pentru orice sofer, motiv pentru care compromisurile nu pot fi luate in calcul atunci cand cautati alarma auto potrivita.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.