Fosta fabrică Clujana, transformată în hub creativ

Fosta fabrică de încălţăminte Clujana a fost transformată în cel mai mare hub creativ din Transilvania, MushuROI fiind spaţiul în care industriile creative din zonă îşi găsesc un numitor comun şi posibilitatea de colaborare interdisciplinară pentru a genera proiecte de succes.

Conform unui comunicat, MushuROI este cel mai mare hub creativ regional, reunind arta, designul, fotografia, producţia video, digitală şi arhitectura.

„Conceptul, iniţiat de Sani Stranszky şi dezvoltat împreună cu Adrian Dragoş (fondatorul conceptului gastronomic Da Pino) reprezintă un efort colectiv de a reconverti un spaţiu de patrimoniu industrial de 2.200 metri pătraţi din fosta fabrică de încălţăminte Clujana, într-un hub cu funcţiuni multiple”, se menţionează în comunicat.

Vodafone România s-a alăturat demersului în calitate de partener şi susţinător al proiectelor îndrăzneţe, din dorinţa de a sprijini tinerii creativi din comunităţile locale.

MushuROI are o contribuţie directă la creşterea capacităţii societăţii civile de a propune şi implementa proiecte majore, care dau glas comunităţii. În plus, îşi asumă iniţiativa de a genera întâlniri şi evenimente din care comunitatea creativă să înveţe şi să adune cât mai multe contacte şi resurse pentru a creşte.

De asemenea, iniţiativele culturale care se alătură hubului beneficiază şi de sprijin în atragerea de fonduri şi finanţări europene pentru perioada 2021-2027 prin programul Europa Creativă, subprogramul Cultură; Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori; Noul Bauhaus European.

Sprijinul concret oferit de hub constă în scrierea şi implementarea proiectelor, oportunităţi şi opţiuni de parteneriate & proiecte.

MushuROI este o iniţiativă public-privată şi se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Vodafone, UniCredit Bank, VISA şi Kronospan.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.