Raiffeisen a crescut dobânzile la produsele de economisire în lei

Raiffeisen Bank a reintrodus maturitatea de 3 luni în oferta sa de depozite şi a crescut dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoane fizice, informează banca printr-un comunicat.

Cea mai mare dobândă, în lei, plătită de Raiffeisen Bank este de 7% pe an, pentru depozitele cu scadenţa de 2 ani.

Oferta de economisire pentru persoane fizice a Raiffeisen Bank este disponibilă în aplicaţiile digitale Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online.

„Continuăm acţiunile noastre de consiliere şi încurajare a clienţilor pentru a-şi crea o rezervă financiară sănătoasă, să-şi îmbunătăţească obiceiurile de a economisi pe termen scurt, mediu sau lung, în funcţie de planurile lor. Din acest motiv, am reintrodus în oferta noastră şi depozitele în lei pe 3 luni, cu o dobândă de 5,50% pe an. Prin adaptarea rapidă a ofertei noastre de depozite, ne-am propus să reducem impactul negativ pe care îl are inflaţia în creştere asupra disponibilităţilor clienţilor noştri”, a declarat Cătălin Munteanu, director executiv Aria Persoane Fizice la Raiffeisen Bank.

Pe lângă depozitele standard, pe termen de 3, 12 şi 24 luni, clienţii pot opta şi pentru Flexidepozit – depozit la termen de 6 luni, produs care permite alimentări ulterioare multiple şi, de asemenea, permite şi o retragere parţială, în caz de nevoie.

Contul de economii Super Acces Plus în lei are o dobândă de 2% pe an, fără comisioane de deschidere, administrare sau închidere.

Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 60 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat peste 2,115 miliarde lei, la o dobândă de 8,65% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 115 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 300 milioane de lei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.