Ponturi pentru munca la domiciliu
Munca la domiciliu este o optiune si o alternativa la care apeleaza tot mai multi dintre romani. Impinsi de nevoie sau din spirit antreprenorial, acestia isi iau soarta in propriile maini si aleg independenta si libertatea pe care le-o ofera munca la domiciliu. Dar oare acest drum este chiar atat de usor si sigur? Iata mai jos care sunt principalele provocari atunci cand vine vorba de lucru la domiciliu.
In ultimii ani, atat in Romania cat si in restul lumii, s-a observat o tendinta de crestere a celor care lucreaza la domiciliu sau sunt proprii lor angajati. Insa atunci cand esti pe cont propriu si transformi propia locuinta in birou, inevitabil vei intampina cateva obstacole. In continuare vei afla care sunt acestea si cum pot fi depasite:
1. Amenajarea spatiului
Asigurarea unui spatiu adecvat activitatii pe care urmeaza sa o desfasori este primul pas ce trebuie luat in calcul atunci cand vrei sa lucrezi din confortul casei tale.
In functie de profilul activitatii trebuie sa iti amenajezi spatiul de lucru si sa il dotezi cu echipamentele speciale. Daca iti permite imobilul incearca sa alegi o incapere relativ izolata de restul casei unde sa te bucuri de suficienta liniste pentru a-ti desfasura activitatea cat mai eficient.
2. Alcaturirea unui program
Chiar daca urmeaza sa fii propriul tau sef nu inseamna ca nu ai nevoie de organizare si disciplina. Stabileste-ti singur un program de x ore pe zi pe care sa le dedici activitatii tale. Nu lucra pana la epuizare dar nici sa nu cazi in extrema cealalta, sa lucrezi din cand in cand si apoi sa te miri de ce nu merge treaba…
3. Motiveaza-te
Capacitatea de a te motiva singur este critica in astfel de situatii. Atunci cand lucrezi acasa pierzi oarecum contactul cu un grup, pierzi spiritul de echipa si motivarea salariala. Trebuie sa compensezi aceste aspecte gasind motivarea in interiorul tau.
Gandeste-te la scopul final al activitatii tale: asigurarea unui venit decent familiei tale. Imagineaza-ti toate avantajele ce decurg de aici si lucrurile pe care le vei putea darui celor dragi daca toate vor merge asa cum trebuie. In fiecare zi gandeste-te la aceste lucruri si nu iti pierde motivarea.
4. O atitudine profesionista
Trateaza activitatea ta independenta cu toata seriozitatea si cu tot profesionalismul. Depunde efort si implica-te in ceea ce faci. Nu trata aceasta activitate ca pe un hobby pentru ca nu de un hobby ai nevoie ci de o afacere la domiciliu din care sa te poti intretine pe tine si familia ta.
Fii responsabil in ceea ce faci!
5. Nu iti neglija familia
Asa cum cei care au o slujba clasica, cu un loc de munca departe de casa, beneficiaza de zile libere in care se pot ocupa de alte activitati, la fel si tu ar trebui sa iti iei aprox. 2 zile libere in fiecare sapatamana. Zile pe care sa le petrece alaturi de cei dragi.
Cu siguranta nu vrei sa te izolezi de propria ta familie.
In linii mari acestea sunt principalele obstacole pe care le intampina cei care aleg alternativa muncii la domiciliu. Evident inainte de asta trebui sa fi ales una dintre numeroasele oportunitati si idei de afaceri la domiciliu si sa se fi hotarat asupra acelora care ii reprezinta cel mai bine si care se potriveste cu talentele si aptitudinile lor.
Mult succes!
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
Nu sunt de acord ca la inceputul afacerii sa incepi cu 2 zile libere.Astea in general le obtii putin mai greu. Ele se dau acolo unde totul este organizat si pus deja la punct. Si ar mai fi multe de spus .