Gasirea unei slujbe

Avand in vedere conditiile economice actuale care genereaza o serie de concedieri si falimente, sa gasesti o slujba pare a fi mai greu decat oricand. Solutia nu poate fi alta decat continuarea cautarii, de aceea, prezentam mai jos cateva ponturi si strategii care va pot mari considerabil sansele de a gasi o slujba.

Primul pas ar trebui sa il consitutie cautarea unul loc de munca, multi se rezuma la a intreba la Fortele de Munca si eventual la ziarul local de mica publicitate. Mai exista insa si alte resurse in acest sens, de exemplu intrebati-va prietenii si cunostintele angajate recent, poate angajatorul inca mai cauta personal, cautati in anunturile si agentiile de recrutare online, pe bloguri sau abordati diferiti posibili angajatori prin intermediul paginilor lor de internet, dati chiar dvs. anunt in ziarele de mica publicitate sau pe internet specificand domeniul in care doriti sa activati. Nu va rezumati doar la localitatea de resedinta, incercati si in
localitatile invecinate, mai ales daca locuiti in preajma unor orase mari.

Dupa ce ati gasit ceva pentru care credeti ca sunteti persoana potrivita, urmatoare etapa este abordarea angajatorului. Prima intalnire tratati-o cu maxima importanta, imbracati-va adecvat si aranjati-va, inchideti telefonul mobil ce ar putea intrerupe interbiul, alegeti cuvinte potrivite, scurte, clare si la obiect. Incepeti prin a-i multumi ca v-a oferit posibilitatea sa discutati Nu va sfiiti sa va prezentati calitatile si aptitudinile in domeniu, convingeti-l ca sunteti persoana potrivita. Prima impresie este cruciala in decizia pe care o va lua angajatorul. O lista a locurilor de munca pe care le-ati avut in trecut poate constitui un avantaj.

Amabilitatea, profesionalismul si stapanirea de sine ar trebui sa fie a doua natura in cadrul unui interviu. Angajatorul trebuie convins ca puteti rezolva problemele pentru care doreste sa faca angajari. Nu uitati ca angajatorul gandeste din perspectiva lui, el are nevoie de oameni competenti deci convingeti-l ca sunteti persoana pe care o cauta.

Dupa interviu, in timp ce asteptati raspunsul, ganditi-va sa-i trimiteti angajatorului un email de multumire pentru timpul pe care vi l-a acordat, il va ajuta sa va tina minte si veti avea din nou ocazia sa faceti o impresia buna.

Daca ati fost respins continuati cautarile si luati-o de la capat, sansa e de partea celor ce actioneaza si nu lasa lucrurile sa decurga de la sine, in final strategia dumneavoastra va da roade.

Multu succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.