Internet anonim oferit de Tor

Sistemul Tor este cel mai performant sistem de navigare pe Internet la ora actuala, capabil sa ofere utilizatorilor sai o anonimitate aproape absoluta cand vine vorba de activitate online.

Din acest motiv Tor este folosit de agentii guvernamentale, oficialitati, jurnalisti si desigur hackeri si teroristi deopotriva.

Ce este Tor?

Este o retea de calculatoare, conectata la Internet, retea dezvoltata acum cativa ani tor internet anonimde marina americana in vederea obtinerii unui sistem de navigare capabil sa asigure o acoperire totala in ceea ce priveste urmele virtuale lasate de utilizatori.

Sistemul foloseste asa-numitele noduri pentru a codifica informatia si a-i pierde urma.

Practic, atunci cand accesezi un site, informatia circula de la serverul site-ului prin alte computere din reteaua Tor, inainte de a ajunge la tine, ceea ce face practic imposibil de urmarit sensul in care circula aceasta informatie.

Daca este optimizat eficient, sistemul face imposibila localizarea utilizatorilor.

Cum se poate folosi acest mod de navigare?

Destul de usor. Desi sunt mai multe modalitati prin care ne putem conecta computerul la reteaua Tor, cel mai simplu este sa downloadam Tor Browser Bundle si sa urmam instructiunile de conectare la retea.

Practic descarcam browserul Tor, folosit azi de tot mai multi utilizatori

Sistemul modifica automat adresele de IP ale utilizatorilor atunci cand navigheaza online motiv pentru care este folosit in special pentru a securiza comunicatiile pe Skype, Facebook sau Yahoo. In orice caz, merita retinut faptul ca Tor nu securizeaza si conturile din aplicatiile mai sus-mentionate, acestea putand fi accesate in continuare de la alte adrese.

110 000 euro pentru spargerea lui

Nu toata lumea este fericita insa de existenta acestui sistem securizat. Printre entitatile deranjate de Tor se numara si Rusia, Kremlinul oferind o recompensa de 110 000 de euro oricui reuseste sa gaseasca o vulnerabilitate a acestui sistem.

In ultimii ani regimul de la Moscova s-a confruntat cu numeroase proteste de strada organizate in special prin intermediul retelelor de socializare, motiv pentru care serviciile rusesti s-au implicat activ in monitorizarea si cenzurarea informatiilor online iar existenta lui Tor le da mari batai de cap.

Securitatea online si siguranta informatiilor sunt domenii aflate in plina dezvoltare, unde tinerii programatori si companiile de soft vor avea oricand o paine alba de mancat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.