Liftiera de la ministerul muncii e parfum, în județe sunt încă mii de paharnici, lustragii și arnăuți!

România se modernizează încet dar greu!

Deși ministrul muncii a decis concedierea liftierei, pe motiv că practică o meserie depășită, inutilă și parazitară, în teritoriu lucrurile sunt la fel cum le-a lăsat vodă Bibescu, acum aproape două veacuri.

Când vine vorba de piața forței de muncă, putem constata cu ușurință că în România încă mai sunt la mare căutare meserii care în alte țări au dispărut de mult.

Aproape că nu e județ care să nu aibă câteva sute sau chiar mii de lustragii de pantofi, arnăuți, paharnici, hamali, vasali de tot felul și, bineînțeles, țărani aserviți. Toți acest paraziți sociali trăiesc din taxele și impozitele românilor, fără să producă nimic pentru societate, singurul lor rol fiind acela de a-și servi stăpânul feudal, adică baronul local.

E adevărat că acest baron local are diverse denumiri și coloraturi, de la un județ la altul, de la ispravnic, în Oltenia și Teleorman, jupân în județe din Moldova, bulibașă în zonele din jurul Bucureștiului, căpetenie sau han în anumite județe din Ardeal și așa mai departe, în funcție de specificul fiecărei zone.

Trebuie doar să te depărtezi câțiva kilometri, în orice direcție vrei, de sediul ministerului muncii, pentru a da piept cu acestă Românie profund medievală pe care fiecare guvern se laudă că o modernizează de 200 de ani încoace.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.