Locuri de munca pentru studenti

Vineri, 28 septembrie absolventii de liceu si de facultate au la dispozitie peste 18 500 de locuri de munca ce vor fi oferite la Bursa Locurilor de Munca pentru absolventi, organizata, la nivel national. Se estimeaza ca pana vineri numarul ofertelor de locuri de munca va creste.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cele mai mai multe posturi sunt vacante in Bucuresti (2 110), Constanta (2 084), Iasi (1355), Buzau (958), Suceava (823), Brasov (770), Bacau (710), Cluj (687), Caras-Severin si Giurgiu (cate 560), Dolj (526) si Hunedoara (506). Bursa locurilor de munca va fi organizata in toata tara, in Bucuresti ea se va tine la colegiul Petru Maior.

Prin legea 76/2002, angajatorii primesc unele avantaje daca fac angajari din randul studentilor sau absolventilor e liceu. Una dintre masurile de stimulare a incadrarii in munca a absolventilor este acordarea de subventii angajatorilor, pe o perioada de un an. Si absolvetii sunt si ei stimulati sa se angajeze imediat dupa terminarea scolii prin acordarea unei prime neimpozabile echivalenta cu un salariu minim, daca se angajaza cu un program de 8 ore pentru o perioada mai mare de un an.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Comments
  1. ProStudio Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.