O relatie puternica intre afacere si contabil este vitala

image001Deși foarte putine intreprinderi functioneaza fara sa apeleze la serviciile unui contabil,  unele companii  care beneficiaza totusi de acest gen de servicii nu utilizeaza la maximum relatia pe care o au cu contabilii lor.

In general, proprietarii de afaceri consulta contabilul pentru sfaturi fiscale, dar ceea ce nu realizeaza ei este ca ar putea profita mai mult de relatia dintre ei si contabil. Ti-am pregatit aici cateva argumente care sustin faptul ca o relatie puternica cu contabilul tau va aduce mai multa productivitate afacerii:

Contabilul potrivit va face diferenta.

Fiecare contabil are un stil de lucru si o abordare diferita. Asigura-te ca modul de lucru al contabilului se potriveste cu nevoile afacerii tale. Daca platesti pe cineva sa se ocupe de una dintre cele mai importante sarcini ale intreprinderii, ar fi bine sa obtii rezultatele asteptate. Evita o colaborare cu primul contabil care iti iese in cale si documenteza-te inainte de a lua o decizie cu privire la persoana care sa se ocupe de contabilitatea firmei tale. Nu ezita sa primesti sfaturi si recomandari din partea altor firme sau colaboratori care folosesc servicii de contabilitate!

Un contabil informat va fi un real avantaj al afacerii tale. Este important sa tii legatura constant cu contabilul tau, astfel incat acestea sa fie pe deplin constient de asteptarile, problemele si operatiunile afacerii tale. La aparitia oricarei schimbari, contabilul trebuie sa fie informat imediat.

Daca nu iti conoaste obiectivele, nu te poate ajuta sa te gandesti strategic la viitorul afacerii tale. Un contabil cu experienta poate oferi consultanta amanuntita, de la proiectarea costurilor la ofertele viitoare pana la investitii pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a adauga valoare afacerii tale la momentul potrivit. Arunca un ochi printre aceste sfaturi pentru o relatie eficienta cu contabilul, si incearca sa descoperi cum ai putea sa imbunatatesti aceasta colaborare.

Impartaseste-i obiectivele tale si veti reusi impreuna sa gasiti solutiile ideale.  Contabilul tau ar trebui sa fie la curent cu obiectivele financiare ale companiei, informatiile legate de vanzari si chiar strategia generala pe care o folosesti. Permitand contabilului tau sa cunoasca obiectivele firmei vei obtine rezultate mai bune, iar afacerea ta va creste eficient si rapid.

Ofera contabilului o imagine mai larga, dincolo de cifrele si rapoartele financiare ale afacerii, astfel te vei bucura de beneficii majore pe termen lung. Cunoscand planul tau de afaceri, contabilul va putea compara si sugera modificari in legatura cu strategia, veniturile si cheltuielile afacerii.

Daca si tu esti in cautarea uneor servicii de contabilitate in Bucuresti, retine faptul ca un contabil este mai mult decat o persoana responsabila de cifrele afacerii tale. El este partenerul tau care cunoaste legea si te poate sfatui cum sa iti atingi obiectivele reducand costurile.

Proprietarii de afaceri ar trebui sa se straduiasca sa aiba o relatie sanatoasa si continua cu contabilul lor, care, la randul lui, ar trebui sa fie cu adevarat interesat de starea lucrurilor si faca tot posibilul sa inteleaga cat mai mult modul de functionare al afacerii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.