Pensiile private

Startul la pensiile private facultative s-a dat deja din 1 Mai 2007, din 1 Ianuarie 2008 vor intra in vigoare pensiile private obligatorii. Practic vor coexista trei forme de pensie. Pensiile clasice de stat, pensiile private obligatorii si pensiile private facultative.

Pana la 1 Ianuarie 2008 orice angajat de pana in 45 de ani va trebui sa-si aleaga fondul de pensii private obligatorii la care poate cotiza, dupa aceasta data statul va decine in locul lui fondul la care va participa. In primul an de activitate, 2% din contributia de 9,5% pe care o platim acum la asigurarile sociale va ajunge in fondurile de pensii private. Procentul va creste cu cate 0,5% in fiecare an, pana la 6%, intr-un interval de 8 ani.

Pensiile private facultative vor fi finantate din contributiile suplimentare, fiind deschise persoanelor de pana la 52 de ani. O persoana poate contribui la acest sistem cu cel mult 15% din venitul brut si poate beneficia de pensie cand implineste 60 de ani.
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a dispus autorizarea în vederea constituirii ca societate de pensii în sistemul pensiilor facultative a urm?toarelor societ??i:

– AEGON

– AIG Pensii

– Allianz Tiriac Pensii Private

– ARDAF

– Aviva Asigurari de Viata

– BCR Asigurari de Viata

– BRD Pensii Private

– Generali Asigurari

– ING Asigurari de Viata

– Interamerican Pensii

– MKB Romexterra

– Omniasig Pensii

– OTP Fond de Pensii

– Raiffeisen Asset Management

Se estimeaza ca sistemul pensiilor private va descuraja munca la negru si va oferi o mai buna asigurare a unui venit decent la batranete.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.